فلورایدتراپی چیست؟

انجام فلورایدتراپی برای سلامت دندان ضروری است.
تأیید شده توسط تیم دندانپزشکی میخک
این مطلب توسط تیم دندانپزشکی میخک تایید شده است.
برای مشاوره آنلاین سایر خدمات دندانپزشکی کافی است کلیک کنید!
مشاوره دندانپزشکی رایگان

فهرست مطالب

فلوراید تراپی یک روش ایمن و کم‌تهاجمی برای حفظ سلامت دهان و دندان‎ها است. در این روش غلظت بالایی از ماده معدنی فلوراید به شکل محلول، ژل، فوم یا وارنیش روی دندان‌ها اعمال می‌شود. این ماده از مینای سالم دندان حمایت می‌کند و با باکتری‌هایی که به دندان‌ها و لثه‌ها آسیب می‌رسانند مبارزه می‌کند.

جالب است بدانید که فلورایدی که دندانپزشکان در این روش استفاده می‌کنند، مشابه فلوراید موجود در خمیر دندان است. البته چون در غلظت بالاتری استفاده می‌شود، سریع‌تر اثر می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی با مزایای فلورایدتراپی، عوارض جانبی و هزینه آن، ادامه مطلب را بخوانید.

مزایای فلوراید تراپی چیست؟

ماده معدنی فلوراید چندین فواید برای دندان‌ها دارد. از جمله:

  • به بدن کمک می‌کند تا از مواد معدنی مانند کلسیم و فسفات بهتر استفاده کند. دندان‌ها این مواد معدنی را دوباره جذب می‌کنند تا مینای ضعیف دندان را ترمیم کنند.
  • به ساختار دندان می‌پیوندد تا مینای دندان‌ها را در برابر اسید تولید شده توسط باکتری‌های مضر دهان تقویت کند.
  • با آسیب رساندن به باکتری‌هایی که باعث ایجاد پوسیدگی دندان می‌شوند، مانع از ایجاد حفره روی دندان‌ها می‌شود.

بدین شکل نه تنها طول عمر دندان‌های شیری و دائمی افزایش پیدا می‌کند. بلکه زمان و هزینه‌ای که یک فرد باید در دندانپزشکی صرف کند نیز به میزان زیادی کاهش پیدا می‌کند. همچنین خطر بروز بیماری لثه و از دست دادن زودرس دندان‌ها به حداقل می‌رسد.

فلورایدتراپی مانع از پوسیدگی دندان می‌شود.

نحوه انجام روش فلوراید تراپی

اصولا دندانپزشکان برای فلورایدتراپی حرفه‌ای، از یکی از متدهای زیر استفاده می‌کنند:

  • فوم مخصوص را با تِری (سینی) روی دندان‌ها قرار می‌دهند.
  • وارنیش حاوی فلوراید را مستقیما با سوآب یا برس روی دندان‌ها اعمال می‌کنند.
  • ژل مخصوص را به کمک برس مستقیما روی دندان‌ها می‌مالند یا در یک سینی قرار داده و سپس روی دندان‌های هر فک اعمال می‌کنند.
  • سپس بعد از گذشت تقریبا 5 دقیقه یا حتی زودتر، دندان‌ها را تمیز می‌کنند.

فلوراید تراپی کودکان چگونه است؟

لازم است بدانید که پوسیدگی دندان، شایع‌ترین بیماری مزمن کودکان است. به همین دلیل، آکادمی اطفال آمریکا (AAP)، فلوراید تراپی را به محض شروع رشد دندان‌ها برای همه کودکان توصیه می‌کند تا از پوسیدگی، درد و عفونت‌های دندانی در آینده جلوگیری شود.

معمولا دندانپزشکان طبق توصیه انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA)، از وارنیش برای فلورایدتراپی کودکان زیر 6 سال استفاده می کنند. زیرا کودکان تمایل به بلع فوم یا ژل دارند که ممکن است این مساله باعث بروز حالت تهوع و استفراغ شود. همچنین این روش را بسته به میزان خطر بروز پوسیدگی در دندان‌های هر کودک، هر 3 تا 6 ماه یکبار تکرار می‌کنند.

آیا فلوراید تراپی در بزرگسالان ضروری است؟

تا به امروز، مطالعات مختلف طیف وسیعی از غلظت‌ها، دوزها و شیوه درمان را برای فلورایدتراپی بزرگسالان بررسی کرده‌اند. نتایج آنها نشان داده‌اند، افرادی‌‌که در معرض خطر ابتلا به پوسیدگی متوسط ​​تا شدید دندان هستند. لازم است علاوه بر استفاده از خمیر دندان و دهانشویه حاوی فلوراید، دو بار در سال نیز از فلوراید تراپی حرفه‌ای توسط دندانپزشک بهره ببرند.

برای فلورایدتراپی دندان نیاز به راهنمایی دارید؟ شما می‌توانید از طریق ارتباط مستقیم با دندانپزشکان میخک پاسخ همه سئوالات خود را دریافت کنید!
مشاوره دندانپزشکی آنلاین

بعد از فلوراید تراپی چه کنیم؟

معمولا نیاز نیست کار خاصی انجام دهید. فقط ممکن است از شما خواسته شود که به مدت 30 دقیقه از خوردن یا نوشیدن هر ماده غذایی خودداری کنید تا فلوراید به‌طور کامل جذب مینای دندان شود. همچنین تا 6 ساعت اجازه شستشو دهان، نخ دندان کشیدن و مسواک زدن به‌ویژه با خمیر دندان حاوی فلوراید را ندارید. بهتر است تا 24 ساعت نیز از خوردن غذاهای سفت و نوشیدنی‌های گرم و حاوی الکل خودداری کنید.

بعد از فلوراید تراپی تا 30 دقیقه نباید چیزی خورد.

عوارض فلورایدتراپی چیست؟

 بیش از حد فلوراید نیز می‌تواند عوارض جانبی ایجاد کند. از جمله:

  • به رشد استخوان‌ها و دندان‌ها در کودکان آسیب می‌رساند.
  • لکه‌های سفید رنگ روی دندان‌ها ایجاد می‌کند. حتی می‌تواند باعث تغییر رنگ شدید دندان یا ایجاد سوراخ روی دندان‌ها ‌شود. از این عارضه با عنوان فلوئوروزیس دندانی یاد می‌شود.
  • مشکلاتی در تنظیم هموستاز استخوان ایجاد می‌کند.
  • در برخی از بیماران باعث بروز واکنش آلرژیک و تحریک بافت نرم دهان می‌شود.

همچنین احتمال مسمومیت حاد با فلوراید و بروز علائمی مانند حالت تهوع، اسهال، خستگی و تعریق زیاد وجود دارد. دندانپزشکان برای پیشگیری از بروز این عارضه در کودکان، موارد زیر را توصیه می‌کنند:

  • برای کودکان زیر 3 سال، بیش از اندازه یک دانه برنج از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده نشود.
  • برای کودکان 3 تا 6 ساله، از خمیر دندان حاوی فلوراید به اندازه یک دانه نخود استفاده شود.
  • کودکان زیر 6 سال نباید از دهانشویه حاوی فلوراید یا کیت‌های مخصوص فلوراید تراپی در منزل استفاده کنند. زیرا ممکن است مقدار زیادی فلوراید را ببلعند.
  • لازم است والدین همیشه بر روند مسواک زدن کودک خود نظارت داشته باشند تا مطمئن شوند که از مقدار مناسبی از خمیر دندان استفاده می‌کند.

سخن آخر

بنابراین، فلورایدتراپی یک روش عالی برای بهبود وضعیت دندان‌ها است. به‌خصوص برای افرادی‌که مدام درگیر پوسیدگی دندان هستند. البته لازم است بدانید که این روش جایگزینی برای مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن نیست. بلکه مکمل آنهاست. مطمئنا مشورت با دندانپزشک، اطلاعات دقیق‌تری در این زمینه در اختیار شما خواهد گذاشت.

شبکه دندانپزشکی میخک با استفاده از بهترین دندانپزشکان، بالاترین کیفیت را در زمینه رفع پوسیدگی دندان ارائه می‌کند.

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میدهید.

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میدهید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها