بسیاری از افرادی که برای انجام ایمپلنت دندان اقدام میکنند، نگرانیهایی درباره طول عمر آن دارند. هرچند این روش زیبایی میتواند راهحلی چندین ساله (تقریبا 20 تا 25 سال) باشد، اما این موضوع برای همه افراد صدق نمیکند. طول عمر ایمپلنت دندان به عواملی مانند روش انجام درمان، کیفیت مواد بهکار رفته و نحوه مراقبت و نگهداری بستگی دارد. علاوه بر این، انجام این فرایند باید حتما توسط متخصص مجرب انجام گیرد تا از بروز عوارض احتمالی جلوگیری شود. در این مطلب قصد داریم بهطور دقیقتر به بررسی طول عمر ایمپلنت دندان بپردازیم و عوامل موثر بر افزایش ماندگاری ایمپلنت را بررسی کنیم.
طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟
برای انجام ایمپلنت دندان، پزشک باید پایه دندانی را روی لثه قرار دهد و سپس دندان درستشده را نصب کند. پس از جراحی، ایمپلنت به استخوان جوش میخورد و همانند دندان واقعی سر جای خود میایستد. بر اساس اطلاعات یکی از مقالاتی که با عنوان «ماندگاری ایمپلنت چقدر است؟» در سایت hssh منتشر شده است، اگر همه چیز حین انجام این پروسه به درستی پیش برود و مراقبت بعد از ایمپلنت هم کاملا روی اصول انجام شود، طول عمر آن بین 10 تا 20 سال خواهد بود.
آیا ایمپلنت دندان مادام العمر است؟
ایمپلنت چند سال دوام دارد؟ همانطور که در بالا هم گفتیم، عمر ایمپلنت دندان به عوامل متعددی بستگی دارد. اما اغلب دندانپزشکان معتقد هستند که این روش، نسبت به سایر روشهای کاشت دندان از ماندگاری بالاتری برخوردار است و حتی در بسیاری از موارد، راهحلی دائمی بهحساب میآید.
با اینحال، ممکن است دو فردی که در زمان یکسان اما شرایط متفاوت، تحت درمان قرار گرفتهاند، تجربههای متفاوتی از ماندگاری ایمپلنت دندان داشته باشند و یکی ممکن است سالها بدون مشکل از آن استفاده کند و دیگری زودتر نیاز به تعویض یا ترمیم داشته باشد.
عوامل موثر بر طول عمر ایمپلنت دندان چیست؟
همه افراد دلشان میخواهد که پس از پرداخت هزینه ایمپلنت دندان که رقم قابلتوجهی است، بتوانند سالها و حتی تا پایان عمر آن را حفظ کنند. درست است که عمر ایمپلنت دندان با توجه به شرایط مختلف متفاوت است، اما خبر خوب اینکه با رعایت برخی نکات میتوان این مدت را بهطور قابلتوجهی افزایش داد. در ادامه به چند نکته ساده اما مهم برای نگهداری این دندانهای ساختهشده اشاره خواهیم کرد:
- طول عمر ایمپلنت دندان تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد. از مهمترین این عوامل میتوانیم به تخصص جراح و شرایط جراحی اشاره کنیم. درواقع انتخاب پزشک مناسب، تاثیر زیادی در موفقیت عمل دارد.
- جنس ایمپلنت نیز دارای اهمیت زیادی است. مدلهای تیتانیومی رایجتر و مقاومتر از نمونههای سرامیکی هستند.
- مراقبتهای پس از کاشت، نکته بعدی است که اثر زیادی در عمر مفید ایمپلنت دارد. برای مثال، رعایت بهداشت دهان، گاز نزدن اجسام سخت و استفاده مرتب از مسواک و نخ دندان میتواند روی این موضوع اثرگذار باشد.
- مراجعه منظم به دندانپزشکی تقریبا هر ۶ ماه یکبار، برای بررسی وضعیت ایمپلنت و جلوگیری از عفونت هم لازم و ضروری است.
- درنهایت، شرایط بیمار از نظر سلامت عمومی بدن و تراکم استخوان فک، تاثیر زیادی روی موفقیت و ماندگاری ایمپلنت دندان دارند. بهطور مثال، اگر تراکم استخوان کم باشد، باید پیوند استخوان انجام شود که طبق نظر دندانپزشک خواهد بود.
چه عواملی باعث کاهش طول عمر و ماندگاری ایمپلنت دندان میشوند؟
بر اساس نکاتی که در این مطلب گفته شد، میتوانیم نتیجه بگیریم که انجام ندادن معاینات منظم دندانپزشکی مانند مشاوره دندانپزشکی انلاین یا حضوری میتوانند طول عمر ایمپلنت دندان را کاهش دهند. همچنین، انتخاب پزشک غیرمتخصص یا استفاده از مواد بیکیفیت در جراحی نیز در ماندگاری کمتر ایمپلنت نقش دارند. درواقع، مراقبت صحیح، کلید حفظ و طول عمر بیشتر ایمپلنت است.
نتیجهگیری
در این مطلب به پرسشهایی مانند اینکه «ایا ایمپلنت مادام العمر است؟» پاسخ دادیم و بررسی کردیم که چه عواملی باعث افزایش یا کاهش طول عمر ایمپلنت دندان میشوند. مجموعه میخک با ارائه مشاورههای تخصصی در این زمینه و همچنین فراهم کردن امکان ایمپلنت اقساطی، همراه مطمئنی در مسیر درمان شماست. بنابراین، اگر به دنبال لبخندی زیبا و ماندگار هستید، پیشنهاد ما این است که از خدمات حرفهای میخک استفاده کنید.
بعد از این 25 سال چه اتفاقی می افته؟
استخون خراب میشه یا مواد ایمپانت؟
در حالت کلی اگر از بهداشت را رعایت کنید بیشتر از این زمان عمر خواهند کرد. اما طول عمر مربوط به فیکسچر است و ممکن است نیاز به تعویض پیدا کند.