راه‌های مراقبت بعد از کشیدن دندان چیست؟

مراقبت بعد از کشیدن دندان
تأیید شده توسط تیم دندانپزشکی میخک
این مطلب توسط تیم دندانپزشکی میخک تایید شده است.
برای مشاوره آنلاین سایر خدمات دندانپزشکی کافی است کلیک کنید!
مشاوره دندانپزشکی رایگان

فهرست مطالب

در حال حاضر مراقبت بعد از کشیدن دندان اهمیت زیادی دارد. زیرا ممکن است با خطراتی مانند درد، تورم و خونریزی شدید، عفونت و خشکی حفره دندان مواجه شوید.اگر چه این روش درمانی، نسبتا ساده است و با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود، اما لازم است به اصول مراقبت بعد از کشیدن دندان توجه کنید. در ادامه به جزئیات کامل نحوه مراقبت بعد از کشیدن دندان اشاره خواهیم کرد.

برای مراقبت بعد از کشیدن دندان چه باید کرد؟

هنگامی‌که دندان کشیده شد، دندانپزشک یک تکه گاز استریل را در جای آن قرار می‌دهد و از شما می‌خواهد که روی آن فشار وارد کنید. این کار تا زمانی‌که لخته خون تشکیل شود، به کاهش خونریزی کمک می‌کند. بهتر است بدانید، ایجاد لخته شدن یک فرآیند طبیعی است که باعث بهبودی می‌شود و خطر خشکی حفره دندان را کاهش می‌دهد.

تشکیل حفره خشک دندان یک عارضه دردناک است و زمانی اتفاق می‌افتد که لخته خون از جا کنده شود یا به طور کامل تشکیل نشود. بدون وجود این لخته، استخوان و اعصاب در معرض دید قرار می‌گیرند که منجر به درد بعد از کشیدن دندان و بهبودی کندتر محل کشیدن دندان می‌شود.

طبق تجربه، اگر تا 24 ساعت از خوردن غذاهای سفت، آبکشی دهان، تف کردن و نوشیدن مایعات با نی پرهیز کنید، حفره خشک ایجاد نمی‌شود!

جلوگیری از تشکیل حفره خشک یکی از راه‌های مراقبت بعد از کشیدن دندان است.

بعد از گذشت 3 تا 4 ساعت و هنگامی‌که خونریزی به اندازه کافی کاهش یافت، می‌توانید گاز استریل را بیرون ‌آورید. البته ممکن است در 24 ساعت اول خونریزی خفیف داشته باشید. از سایر نکات قابل توجه در زمینه مراقبت بعد از کشیدن دندان، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به‌محض اینکه به منزل رسیدید، کیسه یخ را روی ناحیه آسیب‌دیده بمالید تا درد و تورم کاهش پیدا کند. اما هر بار فقط به مدت 10 دقیقه، زیرا انجام این کار برای مدت طولانی می‌تواند منجر به آسیب بافتی شود.
  • حداقل به مدت 24 ساعت استراحت کنید و فعالیت خود را برای چند روز محدود کنید. زیرا افزایش ضربان قلب می‌تواند باعث افزایش خونریزی و درد شود.
  • داروهای مسکن و آنتی‌بیوتیک را طبق دستور مصرف کنید.
  • پس از گذشت 24 ساعت، دهان خود را با محلول نمکی که با نصف قاشق چایخوری نمک و یک لیوان آب گرم تهیه شده است، بشویید.
  • حداقل به مدت یک هفته، از سیگار کشیدن و نوشیدن الکل خودداری کنید.
  • هنگام خواب، سر خود را به کمک یک بالش اضافی بالاتر از سطح قفسه سینه نگهدارید. این کار به کاهش تورم و خونریزی کمک می‌کند.
  • برای جلوگیری از عفونت به مسواک زدن و نخ‌دندان کشیدن ادامه دهید. البته تا چند روز از تماس سر مسواک با محل کشیدن دندان خودداری کنید. زیرا ممکن است به لخته خون ایجادشده آسیب برساند.

لازم است بدانید که روند مراقبت بعد از کشیدن دندان شیری یا دندان دائمی، تفاوتی با یکدیگر ندارند.

همچنین طول دوران نقاهت بعد از کشیدن دندان، به پیچیدگی وضعیت شما بستگی دارد. اگرچه اکثر افراد می‌توانید ظرف 48 تا 72 ساعت به فعالیت‌های معمول خود بازگردند. اما اگر شغلی دارید که به کار فیزیکی زیادی نیاز دارد، ممکن است لازم باشد چند روز دیگر از کار خود مرخصی بگیرید.

بعد از کشیدن دندان چه بخوریم؟

پس از کشیدن دندان، تغذیه مناسب برای تسریع بهبودی و جلوگیری از تحریک محل زخم بسیار مهم است. در این مدت، بهتر است از غذاهای نرم، سرد و بی‌دردسر استفاده کنید تا از بروز هرگونه آسیب به محل کشیدن دندان و تسریع روند بهبودی جلوگیری شود. در ادامه، فهرستی از غذاهای مناسب پس از کشیدن دندان آورده شده است:

غذاهای نرم و پوره‌ای:

  • پوره سیب‌زمینی: یک غذای نرم و مغذی که به راحتی بلعیده می‌شود.

  • پوره هویج یا کدو: این غذاهای پوره‌ای نه تنها نرم هستند بلکه حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن نیز هستند.

  • پوره سیب: سیب‌های پخته و له‌شده می‌توانند به عنوان یک گزینه مناسب برای تغذیه باشند.

سوپ‌ها و آش‌ها:

  • سوپ‌های رقیق و سرد: سوپ‌های کم چرب و بدون تکه‌های بزرگ باید مصرف شوند. سوپ‌های مرغ یا سبزیجات مناسب هستند، اما باید از خوردن سوپ‌های داغ خودداری کنید.

  • آش‌ها یا سوپ‌های سرد: می‌توانید آش‌هایی مانند آش جو یا آش عدس را مصرف کنید، اما توجه داشته باشید که باید داغ نباشند.

ماست و دسرهای سرد:

  • ماست ساده یا ماست با طعم ملایم: ماست نرم و خنک نه تنها راحت بلعیده می‌شود بلکه به هضم راحت غذا کمک می‌کند.

  • ژله: دسرهای سرد مانند ژله نیز برای این مدت مناسب هستند، زیرا نرمی دارند و به راحتی در دهان حل می‌شوند.

اسموتی‌ها و نوشیدنی‌های سرد:

  • اسموتی‌های میوه‌ای: می‌توانید از میوه‌های نرم مانند موز، توت فرنگی یا بلوبری برای تهیه اسموتی استفاده کنید.

  • آب‌میوه‌های طبیعی: از آب‌میوه‌های طبیعی و خنک (بدون قند افزوده) استفاده کنید. اما از نوشیدن آنها با نی خودداری کنید.

تخم‌مرغ:

  • تخم‌مرغ آب‌پز یا تخم‌مرغ عسلی: تخم‌مرغ به راحتی هضم می‌شود و حاوی پروتئین است که برای بهبودی ضروری است.

نکات مهم مراقبتی برای تغذیه بعد از کشیدن دندان:

  • از غذاهای سخت و تند خودداری کنید: از خوردن غذاهای سفت، تند یا دارای تکه‌های بزرگ (مانند پیتزا، نان خشک، آجیل و سبزیجات خام) خودداری کنید.

  • از مصرف غذاهای داغ خودداری کنید: غذاهای داغ می‌توانند موجب تحریک و درد بیشتر شوند. پس از کشیدن دندان بهتر است غذاها خنک یا با دمای معمولی مصرف شوند.

  • از نوشیدن با نی خودداری کنید: هنگام نوشیدن مایعات از نی استفاده نکنید، زیرا ممکن است باعث ایجاد فشار منفی در محل کشیدن دندان و خونریزی شود.

همان‌طورکه محل کشیدن دندان بهبود می‌یابد، می توانید غذاهای جامد بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید. معمولا توصیه می‌شود که خوردن غذاهای نرم را تا یک هفته ادامه دهید.

برای کشیدن دندان خود نیاز به راهنمایی دارید؟ شما می‌توانید از طریق ارتباط مستقیم با دندانپزشکان میخک پاسخ همه سئوالات خود را دریافت کنید!
مشاوره دندانپزشکی آنلاین

خوردن غذاهای نرم یکی از راه‌های مراقبت بعد از کشیدن دندان است.

چه زمانی با وجود مراقبت بعد از کشیدن دندان به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

اگر دچار تب شدید یا ناراحتی، خونریزی و تورم شما طی دو یا سه روز حتی با مراقبت بعد از کشیدن دندان برطرف نشدند و شدت آن‌ها بیشتر شد، باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید. زیرا خطر بروز حفره خشک دندان با عفونت وجود دارد.

برای مصرف دارو بعد از کشیدن دندان چه باید کرد؟

مراقبت‌های بعد از کشیدن دندان و استفاده از داروها به‌طور خاص برای کاهش درد، کنترل خونریزی، جلوگیری از عفونت و تسریع روند بهبودی بسیار مهم هستند. در ادامه، داروها و مراقبت‌های پس از کشیدن دندان را بررسی می‌کنیم:

مسکن‌ها:

داروهای مسکن: معمولاً دندانپزشک برای کاهش درد پس از کشیدن دندان داروهای مسکن مانند ایبوپروفن (مانند Advil یا Motrin) یا استامینوفن (Tylenol) تجویز می‌کند. این داروها می‌توانند درد و التهاب را کاهش دهند.

مسکن‌های ترکیبی: در برخی موارد، ممکن است دندانپزشک داروهای ترکیبی که شامل مسکن و آرامبخش باشند، تجویز کند.

آنتی‌بیوتیک‌ها:

اگر دندان‌پزشک مشکوک به عفونت یا احتمال عفونت بعد از کشیدن دندان باشد، ممکن است آنتی‌بیوتیک‌ها تجویز کند تا از عفونت جلوگیری کند. معمولاً آموکسی‌سیلین یا کلیندامایسین تجویز می‌شود.

داروهای ضد التهاب:

برای کاهش التهاب و درد، داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن می‌توانند مفید باشند.

دهان‌شویه ضد عفونت:

برخی از دندانپزشکان ممکن است دهان‌شویه‌های ضد باکتری مانند کلرهگزیدین تجویز کنند که به کاهش باکتری‌ها و پیشگیری از عفونت کمک می‌کند.

مراقبت بعد از کشیدن دندان در بارداری چگونه است؟

پس از کشیدن دندان در دوران بارداری، لازم است به تمام نکات ذکرشده در مورد مراقبت بعد از کشیدن دندان توجه کنید. البته بهتر است بدانید که استامینوفن ایمن‌ترین مسکن برای کنترل درد در تمام 9 ماه بارداری است. ایبوپروفن نیز بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود، اما فقط در 30 هفته اول بارداری!

در این مقاله سعی کردیم به نکاتی در مورد نحوه مراقبت بعد از کشیدن دندان، به‌خصوص اینکه بعد از دندان کشیدن چی بخوریم، اشاره کنیم. با این وجود، توصیه می‌کنیم در این زمینه با دندانپزشک خود نیز مشورت کنید.

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رای: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میدهید.

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رای: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میدهید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها