پل دندان یا بریج دندان یک روش رایج برای پر کردن یک یا چند دندان از دست رفته است. این روش برای کسانی که دندان خود را به هر دلیلی از دست دادهاند، مناسب است. اگر میخواهید با پل زدن دندان (بریج دندان)، انواع، مراحل، قیمت، مزایا و معایب و… آن آشنا شوید تا انتهای این مقاله ما را همراهی نمایید.
بریج دندان چیست؟
در جواب این سوال که بریج کردن دندان چیست باید بگوییم: بریج دندان یک روش برای پر کردن دندان یا دندانهای از دست رفته با دندان مصنوعی به روشی به غیر از ایمپلنت است. در این روش از دو دندان کناری دندانِ از دست رفته به عنوان پایه برای ثابت کردن دندان مصنوعی استفاده میشود. در واقع برای دو دندان کناری نیز از روکش استفاده میشود تا دندان وسط کامل در جای خود فیکس شود.
مزایا و معایب بریج دندان کدام است؟
انجام بریج دندان میتواند معایب و مزایایی به دنبال داشته باشد که از جمله آنها به قرار زیر است:
مزایا بریج دندان
- جلوگیری از تحلیل استخوان فک و حفظ ساختار آن.
- جویدن راحتتر غذا.
- جلوگیری از جابهجایی دندانهای مجاور به شکاف دندان از دست رفته (پیشگیری از بینظمی دندان)
- بهبود طرح لبخند بهخصوص برای دندانهای جلویی.
- کمک به تلفظ بهتر کلمات، چراکه با از دست دادن دندان، احتمال ادای نامتعارف کلمات وجود دارد.
شما میتوانید از طریق ارتباط مستقیم با دندانپزشکان میخک پاسخ همه سئوالات خود را دریافت کنید!
معایب و مشکلات بریج دندان
- احتمال افزایش نفوذ باکتریهای مولد پوسیدگی دندان در زیر روکش و بریج دندان، یکی از مشکلات بریج دندان است.
- افزایش احتمال ریزش بریج، اگر دندانهای پایه به حد کافی محکم نباشند.
- در صورت ضعیف بودن دندانهای پایه، باید از جایگزین ایمپلنت دندان برای آنها استفاده کرد.
انواع بریج دندان چیست؟
بهطورکلی بریج دندان نوعی روکش دندان است که با توجه به نحوه اجرا، شامل ۴ نوع هستند:
بریج سنتی:
این نوع بریج دندانی به صورت دندان مصنوعی اگر دو طرف دندان از دست رفته، دندان طبیعی داشته باشد، استفاده میشود و از دو دندان کناری به عنوان پایه یا همان نگهدارنده دندان مصنوعی استفاده میشود.
بریج کنسولی:
در بریج دندان کنسولی تنها از یک دندان کناری به عنوان پایه برای پل دندان استفاده میشود. در واقع روکشی بر روی دندان طبیعی قرار گرفته و دندان مصنوعی را روی شکاف دندان ثابت میکند.
بریج مریلند یا بالهدار:
در این روش به جایی استفاده از روکش برای دندانهای طبیعی کناری از چارچوب بالهمانند از جنس فلزی برای دندان مصنوعی یا همان پل دندان استفاده میشود که پشت دندان طبیعی ثابت میشوند.
بریج ایمپلنتی:
در این شیوه دو دندان کناری ایمپلنت شده و دندان مصنوعی یا همان پل دندان تحت حمایت دو دندان ایمپلنت شده کناری در جای خود محکم میشوند. درواقع این روش بر خلاف نوع سنتی از دو دندان کناری ایمپلنت شده به جای دندانهای طبیعی به عنوان نگهدارنده بریج دندان استفاده میشود.
مراحل انجام بریج دندان چیست؟
برای انجام بریج دندان شما نیاز دارید دوبار به دندانپزشک مراجعه کنید:
- در مرحله اول، دندانپزشک، دندانهای طبیعی پایه را برای جا گذاری روکش، تغییر شکل داده و بخشی از مینا و عاج دندان را حذف میکند.
- در این مرحله از بخشهای مورد نظر دندان قالب گرفته یا اسکن دیجیتال انجام میشود تا بریج دندان و روکشها متناسب با قالب، در آزمایشگاه ساخته شوند.
- دندانپزشک برای اینکه دندانها تا زمان آماده شدن بریج اصلی خالی نماند از یک بریج و روکش موقت روی شکاف و دندانهای طبیعی پایه استفاده میشود.
- در مرحله آخر بریج موقت برداشته شده و بریج اصلی با روکشها روی دندانها قرار گرفته و دندان از دست رفته پر میشود.
غذا خوردن با دندان بریج شده، چگونه است؟
ممکن است تا چند روز بعد از انجام بریج دندان به جهت عادت نداشتن به آن، غذا خوردن برایتان کمی دشوار باشد. ولی بعد از مدت کوتاهی که به پل دندان عادت میکنید به راحتی و بدون مشکل و حتی آسانتر از قبل میتوانید غذا بخورید.
تعویض بریج دندان در شرایطی امکانپذیر است؟
در شرایط خاصی باید بریج دندان تعویض شود. اگر دندانهای پایه یا همان نگهدارنده بریج و حتی لثههای آنها دچار آسیب شود به نوعی که ساختار فک تغییر کند در این صورت نیاز به تعویض بریج دندان با قالببندی متفاوت خواهد بود.
در این شرایط دندانپزشک باید در ابتدا دندانها و لثههای آسیب دیده را با توجه به نوع و میزان آسیب ترمیم و به نوعی رفع کند، سپس دوباره قالبگیری صورت گرفته و از بریج تعویضی و مناسب با ساختار فک استفاده شود.
بریج دندان از جمله شیوههای متداول پرکردن دندان از دست رفته با دندان مصنوعی به روش غیرایمپلنتی است. اگر بنا به دلایلی یک یا چند دندان خود را از دست دادهاید با هزینه کمتر نسبت به ایمپلنت، میتوانید شکاف دندان را با پل دندان پر کرده و دوباره لبخند زیبا داشته باشید. در این شیوه در حقیقت دندانهای مجاور به عنوان پایه با چسباندن روکش، بریج را در شکاف دندان محکم و ثابت میکنند. اما فراموش نکنید که طول عمر بریج دندان کمتر از ایمپلنت است.
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای: 0
اولین نفری باشید که به این مقاله رای میدهید.