کشیدن دندان
آنچه که کشیدن دندان میخک به شما ارائه میکند:
- پرداخت اقساطی هزینه کشیدن دندان
- جدیدترین متدهای کشیدن دندان
- استفاده از بهترین دندانپزشکان و جراحان
- ضمانت 100 درصد کیفیت
برای دریافت مشاوره رایگان برای کشیدن دندان، همین الان درخواست خود را ثبت کنید.

کشیدن دندان نوعی درمان در علم دندانپزشکی است که بدون شک برای هیچکس خوشایند نخواهد بود. در شیوههای درمان، همواره بر حفظ و ترمیم دندانهای طبیعی تاکید میشود؛ اما گاهی اوقات هیچ راه درمان دیگری پاسخگو نیست و باید دندان را کشید. هزینه کشیدن دندان هم با توجه به نوع دندان و شیوه و پیچیدگیهای جراحی متفاوت است. دندانپزشکی میخک نیز عمل کشیدن دندان را به عنوان آخرین راه درمان و توسط بهترین متخصصان انجام میدهد و حتی امکان پرداخت اقساطی هزینه کشیدن دندان ۱۴۰۳ در دندانپزشکی میخک وجود دارد.
چرا باید دندان خود را بکشید؟
کشیدن دندان عقل به دلایل متعددی انجام میشود که یکی از آنها پوسیدگی بیش از حد دندان است و در واقع راه دیگری برای حفظ دندان وجود ندارد. به طور کلی دلایل کشیدن دندان را میتوان به شیوه زیر شرح داد:
- کشیدن دندانهای عفونی: در صورت پوسیدگی شدید، عفونت به پالپ دندان میرسد. حال اگر شدت عفونت زیاد شود و عصبکشی امکانپذیر نباشد؛ کشیدن دندان عفونی تنها راه است.
- عفونت ناشی از شیمی درمانی و پرتودرمانی: در طی درمانهای شیمی درمانی و پرتودرمانی و در صورت ضعف سیستم ایمنی، احتمال عفونی شدن دندانها وجود دارد و باید دندان را کشید.
- عفونت لثه و لق شدن دندان: اگر عفونت لثه به استخوان دندان برسد، دندان لق میشود. در این شرایط دندانپزشک زمانی که راهی برای حفظ دندان باقی نماند، به ناچار آن را میکشد.
- کشیدن دندان عقل نهفته یا نیمه نهفته: بعضی دندانهای عقل در زیر بافت لثه باقی میمانند یا تنها بخش کمی از آنها بیرون میآید. در این شرایط به دلیل فشار به دیگر دندانها، دندان عقل را باید کشید.
- پیش درمان ارتودنسی: پیش از درمان ارتودنسی دندان دندانپزشک ممکن است یک یا چندان دندان با اهمیت کمتر را بکشد تا فضای کافی برای مرتب شدن دیگر دندانها فراهم شود.
- کشیدن دندان شکسته: احتمال شکستن دندانها به دلیل ضربه و در طی حوادث وجود دارد. حال اگر میزان شکستگی به گونهای باشد که نتوان دندان شکسته را ترمیم کنید؛ تنها راه ممکن، کشیدن این دندان است.
هزینه کشیدن دندان بر اساس تعرفه وزارت بهداشت
اکنون به این سوال مهم میرسیم که کشیدن دندان چقدر هزینه دارد؟ به طور کلی قیمت کشیدن دندان تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد که یکی از این عوامل، وضعیت دندان است؛ اینکه زاویه قرارگیری ریشه چگونه است و نهفته یا نیمه نهفته بودن دندان که این عوامل شرایط جراحی را تعیین میکنند و بر هزینه تاثیر میگذارند. همچنین هزینه کشیدن دندان جلو با هزینه کشیدن دندان خلفی یا عقبی نیز متفاوت است. حال در جدول زیر میتوانید هزینه کشیدن دندان بر اساس تعرفه دندانپزشکی ۱۴۰۴ را بررسی کنید:
کشیدن دندان | قیمت (تومان) |
---|---|
کشیدن دندان قدامی | از 1,500,000 |
کشیدن دندان خلفی | از 1,800,000 |
شرایط اقساطی برای پرداخت هزینه کشیدن دندان: چطور میتوانم پرداخت کنم؟
اگر به هر دلیلی با پرداخت هزینه کشیدن دندان به صورت یکجا مشکی دارید، میتوانید از شرایط دندانپزشکی قسطی میخک استفاده کنید. در واقع میخک شرایطی را فراهم کرده است تا هزینه کشیدن دندان را به صورت اقساط بلند مدت بپردازید. این شرایط پرداخت اقساطی هزینه کشیدن دندان شکسته شامل دو روش زیر است:
- پرداخت اقساطی با میخک: در این روش شما با تضمین چک صیادی میتوانید به صورت نامحدود از خدمات دندانپزشک میخک استفاده کنید و تمام هزینه را به صورت قسطبندی تا ۳۰ ماه بپردازید. همچنین پیش پرداخت به صورت منعطف و توافقی از شما دریافت میشود.
- پرداخت اقساطی با اسنپ: استفاده از اعتبار اسنپ (تا ۲۰ میلیون تومان) و اعتبار بانکی اسنپ (تا ۷۰ میلیون تومان)، دیگر روش پرداخت اقساطی است که نیازی به پیش پرداخت ندارد و مدت بازپرداخت آن تا ۲۴ ماه متغیر است. نوع ضمانت شما هم تنها ارائه یک برگ چک صیادی خواهد بود.
- پرداخت اقساطی با دیجی پی:
برای پرداخت هزینه کشیدن دندان میتوانید از سرویس دیجی پی استفاده کنید. این سرویس اعتبار 100 میلیونی را تنها با یک برگ چک صیادی در اختیار شما قرار میدهد.
آمادهسازی برای کشیدن دندان: چه نکاتی را باید بدانید؟
پیش از کشیدن دندان، ابتدا باید یک دندانپزشکی معتبر و یک دندانپزشک متخصص را انتخاب کنید تا نگرانی برای کشیدن دندان باقی نماند. در ادامه باید مشاورههای لازم را از دندانپزشک خود دریافت کنید که این مشاوره در میخک میتواند به صورت مشاوره رایگان دندانپزشکی در واتساپ یا وبسایت میخک هم باشد. دندانپزشک توصیههای لازم را با توجه به شرایط دندان شما ارائه میدهد تا کاملا آماده باشید.
در طی مشاوره شما نیز باید سوالات لازم درباره مدت جراحی، مراقبتهای پس از کشیدن دندان عقل، رژیم غذایی و داروهای مصرفی پس از جراحی را از دندانپزشک جویا شوید. در روز کشیدن دندان هم باید با یک همراه به مطب مراجعه کنید تا برای بازگشت به خانه پس از جراحی دچار مشکل نشوید.
مشتریان در مورد کشیدن دندان میخک چه میگویند؟
مراحل کشیدن دندان: چگونه این فرآیند پیش میرود؟
نحوه کشیدن دندان از مراحل مختلفی تشکیل میشود که شامل اولین مشاوره شما تا پس از جراحی و کشیدن دندان است. به طور کلی تمامی مراحل کشیدن دندان تا مراقبتهای پس از آن باید توسط دندانپزشک متخصص انجام شود که این مراحل کشیدن دندان را میتوان به شیوه زیر معرفی کرد:
- مشاوره و معاینه: ابتدا دندانپزشک وضعیت دندان شما را بررسی میکند و مشاورههای اولیه را ارائه میدهد. در این مرحله شما میتوانید سوالات خود را نیز مطرح کنید و پاسخ آنها را دریابید.
- تصویربرداری دندان: در این مرحله به منظور بررسی وضعیت ریشه دندان، باید عکسبرداری رادیوگرافی انجام شود تا دندانپزشک اطلاعات کاملی درباره وضعیت دندان شما به دست آورد.
- بی حسی موضعی: به منظور بی حس کردن دندان، لثه و دیگر بافتهای اطراف دندان، از داروی بی حسی موضعی استفاده میشود که آن را به لثه تزریق میکنند.
- کشیدن دندان: دندانپزشک با انبر و ابزارهای مخصوص به کنارههای دندان فشار میآورد و آن را به آرامی شل میکند تا ریشه دندان از لثه خارج شود.
- ضدعفونی و بخیه: در ادامه محل کشیدن دندان را شستشو میدهند و ضدعفونی میکنند. در این مرحله در صورتی که زخم زیاد باشد، محل آن را بخیه میزنند.
- کنترل خونریزی با گاز استریل: در پایان دندانپزشک یک گاز استریل روی محل کشیدن دندان قرار میدهد و از شما میخواهد تا زمان تشکیل لخته و قطع خونریزی، آن را روی محل زخم نگه دارید.
آیا کشیدن دندان درد دارد؟ بررسی روشهای بیحسی و تسکین درد
در روش کشیدن دندان ابتدا دندان را بیحس میکنند و به همین دلیل شما در طی جراحی دردی ندارید. بی حسی برای کشیدن دندان عقل میتواند به یکی از شیوههای زیر باشد:
- بیحسی موضعی: بیحسی اغلب از طریق تزریق داروی بی حسی موضعی است که پس از آن فرد هوشیار است، اما درد ندارد.
- آرامبخش وریدی: در شرایطی که بیمار بیش از حد مضطرب باشد، در کنار بی حسی موضعی از داروهای آرامبخش هم استفاده میشود تا فرد برای کشیدن دندان عقل آماده و آرام باشد.
- بیهوشی عمومی: در بعضی شرایط خاص و جراحیهای پیچیده نیز ممکن است بیهوشی عمومی الزامی شود که در طی جراحی، بیمار کاملا بیهوش خواهد بود.
پس از پایان کشیدن دندان و زمانی که اثر داروی بیحسی از بین میرود، درد دندان آغاز میشود که این درد بعد از کشیدن دندان طبیعی است و رفته رفته کمتر میشود تا به طور کامل از بین برود. برای تسکین این درد، دندانپزشک مصرف داروهای مسکن را تجویز میکند. البته دقت داشته باشید که در صورت تشدید درد و بروز علائمی مانند تب زیاد، وضعیت عادی نیست و باید حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
برای کشیدن دندانهایتان نیاز به راهنمایی دارید؟
شما میتوانید پاسخ همه سئوالات خود را به صورت مستقیم با دندانپزشکان از میخک بپرسید!
نکات مهم قبل از جراحی دندان
دندان عقل آخرین دندان در فک است که از سن ۱۸ تا ۲۱ سالگی رشد میکند. کشیدن دندان عقل در اغلب افراد ضروری است؛ چراکه این دندان معمولا وضعیت عادی ندارد. دندان عقل زمانی رشد خود را آغاز میکند که دیگر دندانها و فک رشد خود را کامل کردهاند. به همین دلیل فک، فضای کافی برای رشد دندان عقل را ندارد و به دندانهای کناری فشار میآورد که نتیجه این فشار، پوسیدگی دیگر دندانها و بر هم خوردن نظم دندانها است. همچنین دندان عقل در حالت نهفته و نیمه نهفته را نیز باید جراحی کنید و بیرون بیاورید.
کشیدن یا جراحی دندان عقل نیز به وضعیت این دندان بستگی دارد. اگر دندان بیرون از لثه باشد، دندانپزشک آن را با ابزار لق میکند و بیرون میآورد. حال اگر دندان عقل حالت نهفته یا نیمه نهفته داشته باشد، ابتدا باید لثه و حتی در صورت نیاز استخوان فک را برش بزنند که در پایان نیز بخیه زدن محل جراحی ضروری خواهد بود.
مراقبتهای پس از کشیدن دندان: چگونه از خونریزی و عفونت جلوگیری کنیم؟
پس از کشیدن دندان باید نکات مختلفی را مدنظر قرار دهید تا احتمال عفونت و مشکلات پس از جراحی کاهش یابد. این نکات و مراقبتهای بعد از کشیدن دندان را هم میتوان به شیوه زیر معرفی کرد:
- داروهای تجویز شده شامل مسکنها و آنتیبیوتیکها را به طور دقیق و طبق برنامه مصرف کنید.
- در ۲۴ ساعت ابتدایی پس از کشیدن دندان، تنها غذاهای سرد و نرم مانند ماست، پوره، ژله، اسموتی بدون نی و… بخورید.
- در روزهای دوم تا پنجم کشیدن دندان عقل، غذاهای ولرم و نرم، بدون ادویه و بدون نیاز به جویدن زیاد را بخورید.
- از مصرف غذاهای سفت، ترد، چسبنده، داغ یا تند تا زمان بهبود کامل محل زخم خودداری کنید.
- استعمال دخانیات و مصرف نوشیدنیهای الکلی تا ۲۴ ساعت بعد از کشیدن دندان ممنوع است.
- روزانه ۲ تا ۳ بار، دهان خود را با آب نمک رقیق بهآرامی شستوشو دهید تا محیط دهان ضدعفونی شود.
- تا ۲۴ ساعت اول پس از کشیدن دندان، مسواک زدن ممنوع است و از روز دوم میتوانید مسواک زدن سایر دندانها را با ملایمت آغاز کنید.
- گاز استریل را تا ۳۰ دقیقه روی محل زخم نگه دارید و در صورت لزوم تعویض کنید.
- در ۲۴ ساعت اول پس از جراحی از کمپرس سرد روی گونه خود استفاده کنید (هر ۱۵ دقیقه یکبار و با فاصله).
- هنگام خواب، بالشت اضافه زیر سر بگذارید تا فشار خون در ناحیه فک کاهش یابد.
چطور از عوارض بعد از کشیدن دندان جلوگیری کنیم؟
دندان کشیدن ممکن است با عوارضی مانند عفونت، تورم و درد طولانی مدت همراه شود که این علائم طبیعی نیستند. از جمله علائم عفونت دندان پس از کشیدن هم میتوان به تب بالای ۳۸ درجه سانتیگراد، خروج ترشحات چرکی یا بدبو از محل زخم، قرمزی و التهاب شدید، تورم ماندگار، افزایش درد، بزرگ یا دردناک شدن غدد لنفاوی گردن و… اشاره کرد.
برای جلوگیری از بروز این عوارض و مشکلات احتمالی باید نسبت به رعایت نکات مراقبتی کشیدن دندان حساس باشید. بدین منظور مصرف داروهای مسکن و آنتی بیوتیک، رعایت رژیم غذایی مناسب، توجه به نکات بهداشتی و استراحت و پرهیز از فعالیتهای سنگین را میتوان از جمله نکات مراقبتی مهم دانست که در بخش قبل نیز به آنها اشاره شد.
آیا کشیدن دندان بر زیبایی لبخند شما تاثیر دارد؟
دندان کشیدن به معنای خارج کردن یکی از دندانها از ساختار فک است و بدون شک زیبایی دندانهای شما را تحت تاثیر قرار میدهد. حال اگر این دندان از جمله دندانهای پیش و نیش باشد، بر زیبایی لبخند شما هم موثر است. البته دندانپزشک تنها در صورتی یک دندان را میکشند که مانند کشیدن دندان شکسته یا عفونی، هیچ راهی برای ترمیم آن وجود نداشته باشد. البته بعد از کشیدن دندان میتوان با روشهای درمان مختلف مانند ایمپلنت، بریج دندانی، دندان مصنوعی متحرک و… آن را جایگزین کرد.
چه زمانی بعد از کشیدن دندان باید به دندانپزشک مراجعه کنیم؟ نشانههای خطرناکی که باید مراقب آنها باشید
بروز بعضی نشانهها پس از کشیدن دندان، غیرطبیعی هستند و عفونت و عوارض بعدی را نشان میدهند. در صورت تجربه هر یک از این علائم پس از دندان کشیدن، باید بلافاصله به دندانپزشک خود مراجعه کنید:
- افزایش درد شدید یا تیر کشیدن دندان
- تورم ماندگار یا پیشرونده در گونه، فک یا گردن
- قرمزی و التهاب شدید در ناحیه جراحی
- خروج ترشحات چرکی یا بدبو از محل زخم
- تب بالای ۳۸ درجه سانتیگراد همراه با لرز یا تعریق
- بوی نامطبوع دهان
- احساس طعم تلخ یا فلزی در دهان
- بزرگ و دردناک شدن غدد لنفاوی گردن
- بیحسی، سوزش یا درد غیرعادی در لب، زبان یا چانه
- درد در هنگام باز کردن دهان یا بلع
راههای پیشگیری از نیاز به کشیدن دندان: چگونه میتوانیم از کشیدن دندان جلوگیری کنیم؟
همانطور که گفته شد، کشیدن دندان آخرین راه درمان دندانهای پوسیده و عفونی است. برای جلوگیری از این اتفاق باید نسبت به رعایت مراقبتهای بهداشتی دندان مانند مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و مصرف دهانشویی حساس باشید و از سلامت دندانهای خود به طور جدی مراقبت کنید. همچنین هر ۶ ماه یک بار، مراجعه به دندانپزشک ضروری است تا وضعیت دندانهای شما بررسی شود. تشخیص به موقع پوسیدگی دندان و درمان آن با روشهایی مانند ترمیم و عصب کشی دندان موجب میشود تا نیازی به کشیدن دندان خود نداشته باشید.
کشیدن دندان در دوران بارداری: نکات ویژه برای مادران باردار
در صورت لزوم، امکان کشیدن دندان در دوران بارداری هم وجود دارد، اما باید توسط متخصص و با مراقبتهای لازم انجام شود. به طور کلی بهترین زمان درمانهای دندانپزشکی مانند کشیدن دندان را میتوان سه ماهه دوم بارداری دانست. در طی این فرایند باید از داروهای کمخطر و مطابق تجویز پزشک استفاده کرد که شامل داروهای بیحسی و آنتی بیوتیک است. همچنین تصویربرداری رادیوگرافی تنها در مواقع اضطراری و با محافظهای سربی انجام میشود.
با این حال با توجه به اهمیت سلامت جنین، به خانمها توصیه میشود تا پیش از اقدام برای بارداری به دندانپزشک مراجعه کنند تا به طور کامل به وضعیت سلامت دندانها رسیدگی شود و در صورت لزوم، درمانهای لازم مانند کشیدن دندان عقل را انجام دهند.
آیا کشیدن دندان در سنین مختلف متفاوت است؟ مراقبتهای خاص برای کودکان و افراد مسن
کشیدن دندان عقل در هر سن و شرایطی به مراقبت و توجه نیاز دارد؛ با این وجود، سن بر روند کشیدن دندان عقل و مراقبتهای پس از آن تاثیر میگذارد. در کودکان و نوجوانان فک و دندانها در حال تکامل هستند و کشیدن دندان باید با دقت بیشتری انجام شود تا بر رشد آینده دندان اثر منفی نگذارد. همچنین دندانپزشک باید تخصص کار با کودک را داشته باشد تا او را از نظر روانی آماده کند. مراقبتهای پس از کشیدن دندان کودک هم شامل پرهیز از مکیدن، گریه طولانی یا فشار زبان به محل زخم است.
کشیدن دندان در افراد سالمند هم شرایط ویژهای خواهد داشت، چراکه استخوان فک معمولا تراکم کمتری دارد و ممکن است روند کشیدن را آسان یا دشوارتر کند. همچنین بیماریهای زمینهای مانند دیابت، فشار خون، پوکی استخوان یا مصرف داروهای رقیقکننده خون شرایط جراحی را خاصتر میکنند و دندانپزشک باید بررسیهای بیشتری را انجام دهد. در ضمن، روند بهبود زخم در میانسالان کندتر است و مراقبتهای بهداشتی ضروریتر میشوند.
سوالات متداول :
کشیدن دندان ساده و بدون جراحی، در ۵ تا ۱۵ دقیقه انجام میشود؛ اما اگر دندان نیاز به جراحی داشته باشد، این زمان به بین ۲۰ تا ۴۵ دقیقه افزایش مییابد.
بله زمانی که جای یک دندان در فک خالی باشد، دندانهای مجاور به مرور جابهجا میشوند و زمینه پوسیدگی دندانها و بر هم خوردن نظم آنها به وجود میآید. به همین دلیل باید پس از کشیدن دندان، برای جایگزین کردن آن اقدام کنید.
هزینه کشیدن دندان عفونی یا شکسته با توجه به نوع دندان، وضعیت ریشه، مدت زمان جراحی و پیچیدگیهای عمل متفاوت است و نرخ ثابتی ندارد.
به طور کلی در ۲۴ ساعت اول پس از کشیدن دندان، مسواک زدن ممنوع است. پس از ای مدت میتوانید به آرامی، دیگر دندانهای خود را مسواک بزنید. البته نهایت دقت را به خرج دهید تا مسواک به اطراف محل کشیدن دندان برخورد نکند.
