ارتودنسی دندان چیست؟

ارتودنسی دندان چیست
تأیید شده توسط تیم دندانپزشکی میخک
این مطلب توسط تیم دندانپزشکی میخک تایید شده است.
برای مشاوره آنلاین سایر خدمات دندانپزشکی کافی است کلیک کنید!
مشاوره دندانپزشکی رایگان

فهرست مطالب

ارتودنسی چیست؟ بسیاری از کسانی که از نامرتب بودن دندان‌های خود رنج می‌برند، با این واژه در دنیای دندانپزشکی آشنا هستند. این روش درمانی نه تنها باعث ایجاد لبخندی زیبا و جذاب می‌شود، بلکه مشکلاتی مانند اختلالات جویدن، آسیب به لثه‌ها و پوسیدگی دندان‌ها را نیز برطرف می‌کند.

در این مقاله قصد داریم به‌صورت تخصصی‌تر به این موضوع بپردازیم و انواع مختلف ارتودنسی را معرفی کنیم؛ همچنین توضیح خواهیم داد که انجام این پروسه برای چه افرادی مناسب‌تر است و چگونه می‌تواند به بهبود سلامت و زیبایی لبخند آن‌ها کمک کند.

ارتودنسی چیست؟

قبل از هر چیز بهتر است ببینیم که ارتودنسی چیست و انجام آن چه اثراتی روی سلامت و بهداشت دهان و دندان دارد. این روش درمانی باعث چینش مناسب و بهتر دندان‌های فک بالا و پایین می‌شود. همچنین کمک خواهد کرد تا دندان‌ها قوس بهتری پیدا کنند و به دنبال آن، فرد لبخند زیباتری داشته باشد.

با کمک ارتودنسی، دندان‌ها به‌صورت مرتب کنار هم قرار می‌گیرند و دیگر با مشکلاتی مثل حرف زدن یا اشکال در جویدن روبه‌رو نخواهید بود. علاوه بر این، به دلیل موقعیت مناسبی که دندان‌ها پس از اتصال ارتودنسی پیدا می‌کنند، مسواک زدن و کشیدن نخ دندان راحت‌تر می‌شود و به این ترتیب، سلامت دهان و دندان هم بیشتر از قبل خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

 

ارتودنسی دندان یک روش اصولی برای مرتب کردن دندان است.

انواع ارتودنسی

زمانی که به پزشک مراجعه می‌کنید، با نمونه‌های مختلفی از انواع ارتودنسی روبه‌رو خواهید شد. اما پرسش اینجاست که آیا همه این روش‌ها برای شما مناسب هستند؟ مطمئنا پاسخ این سوال «خیر» خواهد بود؛ زیرا هر پروسه درمانی بسته به شرایط، میزان انحراف دندان‌ها و البته بودجه فرد مراجعه‌کننده انتخاب می‌شود و دندانپزشک با بررسی‌های دقیقی که دارد، درنهایت روند درمانی خاصی را برای شما پیش می‌گیرد تا در سریع‌ترین زمان، به بهترین نتیجه برسید. در این بخش می‌خواهیم ببینیم که «انواع ارتودنسی چیست؟» و هرکدام چه مزایا و معایبی دارند:

1. ارتودنسی ثابت

از جمله مزایای ارتودنسی دندان ثابت، هزینه پایین‌تر و نتیجه سریع‌تری است که نسبت به نمونه‌های متحرک دارد. در این روش بریس‌ها روی دندان چسبانده می‌شوند و امکان هیچ‌گونه حرکتی وجود ندارد. اما شما باید در فواصل زمانی که پزشک مشخص می‌کند، برای محکم‌تر کردن بریس‌ها به او مراجعه کنید. از جمله معایب این روش هم این است که باید همیشه و در هر لحظه‌ای بریس‌ها روی دندان‌ها باقی بمانند که ممکن است برخی افراد با ظاهر آن مشکل داشته باشند. انواع مختلف ارتودنسی ثابت شامل موارد زیر هستند:

  • ارتودنسی ثابت فلزی
  • ارتودنسی ثابت سرامیکی
  • ارتودنسی ثابت زبانی
  • ارتودنسی ثابت دیمون
برای ارتودنسی دندان خود نیاز به راهنمایی دارید؟ شما می‌توانید از طریق ارتباط مستقیم با دندانپزشکان میخک پاسخ همه سئوالات خود را دریافت کنید!
مشاوره دندانپزشکی آنلاین

2. ارتودنسی متحرک

نوع دیگری از ارتودنسی‌ها به‌صورت متحرک هستند. از جمله معایب ارتودنسی دندان متحرک این است که پروسه درمانی آن کمی طولانی‌تر خواهد بود. البته، این روش برای کسانی که انحراف دندان‌هایشان بیش از حد باشد، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. اما مزیت آن هم این است که می‌توانید خودتان به راحتی آن را از دهان خارج کنید و دوباره سر جای خود قرار دهید. نمونه‌های متحرک هم خودشان دارای چند مدل مختلف هستند:

  • ارتودنسی متحرک لینگوال
  • ارتودنسی متحرک نامرئی و شفاف

3. ارتودنسی فانکشنال

مدل دیگر ارتودنسی، نوع فانکشنال است که از آن برای تغییر شکل قسمت فک و تناسب صورت استفاده می‌شود. نکته مهم درباره این روش، عدم نیاز به کشیدن دندان‌ها در پروسه درمانی است و برای انجام آن از بریس‌های دوقلو و ثابت استفاده می‌شود. این روش بین 9 تا 18 ماه طول می‌کشد و برای بعضی از مراجعه‌کنندگان خاص با مشکلات مربوط به فک کاربرد دارد.

ارتودنسی برای چه کسانی مناسب است؟

تا اینجای مطلب متوجه شدیم که ارتودنسی چیست و با انواع آن آشنا شدیم. همچنین درباره مزایا و معایب ارتودنسی دندان در انواع مختلف آن هم صحبت کردیم. اما در این بخش می‌خواهیم ببینیم که انجام مراحل ارتودنسی برای چه کسانی مناسب است؟ بر اساس آنچه که در بالا هم گفتیم، این روش درمانی به اصلاح ناهماهنگی‌های دندانی و فک کمک می‌کند و به افرادی که مشکلات زیر را دارند، توصیه می‌شود:

  • افرادی که دندان‌هایشان مرتب نیستند و از یکدیگر فاصله‌ غیرعادی دارند، می‌توانند از ارتودنسی استفاده کنند. این روش درمانی به صاف شدن دندان‌های آن‌ها کمک می‌کند و باعث می‌شود تا لبخندی زیباتر داشته باشند.
  • افرادی که دندان‌هایشان به خوبی رشد نکرده‌اند یا به‌صورت فشرده در کنار هم قرار گرفته‌اند، ممکن است برای اصلاح آن‌ها نیاز به ارتودنسی داشته باشند. انجام این کار، فضای مناسبی بین دندان‌ها ایجاد می‌کند و باعث بهبود ظاهر آن‌ها خواهد شد.
  • اگر فردی یکی از دندان‌های خود را به دلایل مختلفی از دست داده و فضای خالی آن باعث ظاهری بد در دهانش شده باشد، می‌تواند با استفاده از ارتودنسی این ناهماهنگی‌ها را اصلاح کند.
  • ارتودنسی می‌تواند به تنظیم و تراز کردن فک‌ نیز کمک کند و مشکلاتی مثل عدم قرار گرفتن صحیح دندان‌ها روی هم را از بین ببرد.

 

ارتودنسی دندان برای افرادی مناسب است که مشکلات فک شدیدی نداشته باشند.

مزایا و معایب ارتودنسی

در این بخش از مطلب می‌خواهیم ببینیم که مزایا و معایب ارتودنسی چیست؟ ارتودنسی نه تنها تاثیر زیادی بر زیبایی ظاهری صورت دارد، بلکه به سلامت دهان و دندان‌ها نیز کمک می‌کند. با اصلاح ناهماهنگی‌های دندانی، مشکلاتی مانند پوسیدگی، عفونت لثه و اختلالات جویدن رفع می‌شوند. البته، اگر بابت هزینه بالای این روند درمانی نگرانی دارید، می‌توانید از خدمات دندانپزشکی اقساطی نیز استفاده کنید و پرداخت خود را به‌صورت مرحله به مرحله انجام دهید.

جدول زیر به‌صورت جامع مزایا و معایب این روش درمانی را به شما نشان می‌دهد. لازم به ذکر است که این معایب تنها در برخی افراد و شرایط خاص بروز پیدا می‌کند؛ همچنین بیشتر آن‌ها موقتی هستند و با مراقبت‌های لازم و پیگیری‌های منظم توسط دندانپزشک حل می‌شوند.

مزایای ارتودنسی دندان معایب احتمالی ارتودنسی دندان
اصلاح ناهنجاری‌های دندانی و فکی وجود درد و تورم در روزهای اول پس از نصب براکت‌ها
جلوگیری از مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان و عفونت‌های لثه ایجاد زخم در دهان به دلیل وجود براکت‌ها
برطرف کردن مشکلاتی مثل سختی در جویدن و بلغ نیاز به استفاده از تجهیزات مخصوص برای تمیز کردن دندان‌ها
کاهش مشکلات مفاصل فکی مثل قفل شدن فک و دردهای مزمن محدودیت در مصرف برخی از غذاها
افزایش طول عمر دندان‌ها تغییر طعم برخی از غذاها
افزایش اعتماد به نفس اختلال گفتاری در روزهای اولیه نصب براکت

مدت زمان ارتودنسی چقدر است؟

از پرسش‌هایی که قبل از شروع پروسه درمانی در ذهن برخی افراد ایجاد می‌شود، این است که مراحل درمانی ارتودنسی چیست؟ و چقدر طول می‌کشد تا دندان‌ها به‌صورت مرتب در جای خود قرار بگیرند. درست است که ترجیح همه افراد تمام شدن زودتر این دوره درمانی است، اما این اتفاق برای همه امکان‌پذیر نیست. معمولا بسته به سن فرد، میزان همکاری بیمار، تخصص ارتودنتیست، نوع قرارگیری دندان‌ها و شرایط فک و دهان ممکن است زمان اتمام ارتودنسی بین 6 تا 36 ماه طول بکشد. درنتیجه، این سوال را هرگز نمی‌توان با یک عدد کلی پاسخ داد و بهتر است که برای به‌دست آوردن اطلاعات لازم در این زمینه با پزشک متخصص مشورت کنید.

بهترین نتیجه، بالاترین رضایت…

در این مطلب دیدیم که ارتودنسی چیست و با مزایای ارتودنسی دندان نیز به‌طور کامل آشنا شدیم. اگر شما هم به دنبال مرکزی معتبر برای مشاوره و دریافت خدمات ارتودنسی اقساطی هستید، می‌توانید به میخک مراجعه کنید. این مرکز تخصصی به شما امکان می‌دهد که به‌‌طور مستقیم، هم به‌صورت آنلاین و هم حضوری، با دندانپزشکان متخصص و باتجربه ارتباط بگیرید و مشاوره‌های لازم را درخصوص روند درمان دریافت کنید و سوالات خود را بپرسید. پس از این مرحله نیز با ارائه طرح درمان جامع و شفاف همراه با هزینه‌های مناسب می‌توانید بدون هیچ‌گونه نگرانی به درمان‌های دندانپزشکی خود ادامه دهید.

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میدهید.

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میدهید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها