انواع روشهای ترمیم دندان شکسته وجود دارد که با توجه به نوع دندان (عقب و جلو)، موقعیت و میزان و شدت عارضه شکستگی دندان متفاوت خواهند بود. عدم ترمیم دندان شکسته، علاوه بر اینکه زیبایی دندانها را تحت تاثیر قرار میدهد، میتواند یکی از عوامل ویژه در پوسیدگی زودهنگام دندانها باشد. در این مقاله قصد داریم با عوامل موثر در شکستگی دندان، انواع روشهای ترمیم دندان شکسته و هزینه آنها آشنا شویم.
عوامل موثر در شکستگی دندان
عوامل بسیاری میتوانند باعث ایجاد شکستگی در دندان شوند که از جمله آنها به قرار زیر است:
- عوامل محیطی
عوامل محیطی چون شکستگی در اثر خوردن مواد غذایی سفت، ضربه در تصادفات و در زمان ورزش کردن .
- ایجاد حفره ناشی از پوسیدگی دندان
گاهی به دلیل پوسیدگی، در داخل دندان حفره ایجاد شده که باعث ضعیف شدن و در نتیجه شکستگی دندان میشود.
- مال اکلوژن
مال اکلوژن درواقع نامرتبی و نامنظمی دندانها است که اغلب به صورت روی هم افتادن دندانها دیده میشود. در این عارضه فشار بر دندان مجاور بیشتر شده و زمینه برای شکستگی دندانها فراهم میشود.
- دندان قروچه
دندان قروچه غیر ارادی، در طولانی مدت مینای دندان را تضعیف کرده و سبب شکستگی دندانها میشود که در این صورت نیاز به ترمیم دندان شکسته خواهد بود.
انواع روش ترمیم دندان شکسته
همان طور که اشاره شده است، دندانپزشک برای ترمیم دندان شکسته، موقعیت و نوع دندان شکسته را بررسی کرده و با توجه به آنها یک روش درمان موثر برای ترمیم دندان انتخاب میکند. از جمله انواع روشهای ترمیم دندان شکسته به شرح زیر است:
پر کردن دندان
معمولترین روش برای ترمیم دندان شکسته، پر کردن دندان با انواع مواد چون آمالگام و کامپوزیت است. اغلب برای ترمیم دندان پر شده شکسته از مواد آمالگامی استفاده میشود، البته این روش فقط برای دندانهای عقبی که زیبایی آنها چندان مهم نیست قابل اجرا است.
کامپوزیت دندان
یکی از شیوههای موثر برای ترمیم دندان شکسته جلو، کامپوزیت دندان یا همان باندینگ است. در این روش با استفاده از خمیر کامپوزیت که از مواد رزینی هم رنگ دندان است، دندان شکسته به شکل اصلی فرم داده شده و با به کار گیری اشعه سخت میشوند. این روش اغلب فقط برای پوشش بخش شکسته و به نوعی ترمیم آن به کار میرود.
شما میتوانید از طریق ارتباط مستقیم با دندانپزشکان میخک پاسخ همه سئوالات خود را دریافت کنید!
روکش دندان
یک روش معمول دیگر برای ترمیم دندان شکسته عقب و جلو، استفاده از روکش دندان یا همان پروتز دندان ثابت است. در این روش اغلب از روکشهای دندان برای پوشش کل دندان شکسته استفاده میشود که پیشتر توسط دندانپزشک قالبگیری شده است.
پولیش دندان
یک روش مناسب برای ترمیم دندان شکسته سطحی، پولیشینگ دندان است. اگر شکستگی دندان در حد ترک خوردگی باشد و به مینای دندان آسیب وارد نشده باشد با استفاده از پولیش، سطح دندان، صاف و اصلاح شده و شکستگی سطحی ترمیم میشود. در این روش از کامپوزیت هم استفاده خواهد شد.
لمینت دندان (ونیر)
لمینت دندان به عنوان یک روش زیبایی بعد ترمیم دندان شکسته جلو کارایی دارد. در این روش از یک لایه بسیار نازک از مواد پرسلانی و رزین کامپوزیت برای پوشش قسمت جلوی دندان استفاده میشود. در نظر داشته باشید این روش برخلاف روکش دندان که کل دندان را تا خط لثه پوشش میدهد تنها بخش جلو و قابل دید دندان را پوشش خواهد داد.
ایمپلنت دندان
اگر شدت آسیب به دندان در اثر شکستگی بالا بوده به طوری که باعث آسیب به ریشه دندان شده است در این صورت ایمپلنت دندان یا کاشت دائمی دندان پیشنهاد میشود. این روش درصورتی انجام میشود که روشهای بالا قابل انجام نباشد. ایمپلنت برای ترمیم دندان آسیاب شکسته و حتی ترمیم دندانهای جلویی قابل استفاده است. پینهای تیتانیومی جایگزین ریشه دندان شده و از تاج دندان مصنوعی به عنوان تاج اصلی استفاده میشود.
هزینه ترمیم شکستگی دندان
هزینه ترمیم دندان شکسته با در نظر گیری برخی از عوامل متغیر خواهد بود. میزان شکستگی و موقعیت شکستگی دندان از جمله عواملی است که میتواند انتخاب روش ترمیم دندان را تحت تاثیر قرار دهد.
در مجموع نوع روش ترمیم دندان شکسته ( پرکردن، کامپوزیت، لمینت، ایمپلنت، روکش و…) مهمترین دلیل برای تخمین هزینه ترمیم دندان شکسته خواهد بود. به عنوان مثال هزینه ترمیم دندان شکسته جلو به دلیل اینکه زیبایی دندان در کنار فاکتور درمان مطرح است نسبت به ترمیم دندانهای عقبی بالاتر خواهد بود.
ترمیم دندان شکسته که به موقع انجام شود از ایجاد آسیبهای جدی و پوسیدگی شدید در دندان پیشگیری میکند. با توجه به نوع، میزان آسیب و موقعیت دندان، روشهای متنوعی برای ترمیم دندان شکسته توسط دندانپزشک پیشنهاد میشود که هر کدام هزینههای متفاوتی خواهند داشت. آسیب و شکستگی دندان میتواند در اثر عوامل محیطی و عوامل داخلی ایجاد شود که با به کار گیری روشهای متنوع دندانپزشکی، میتوانیم باز هم دندانهای سالم و زیبا داشته باشیم.
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای: 0
اولین نفری باشید که به این مقاله رای میدهید.