علائم پوسیدگی دندان روکش شده؛ درمان و راه‌های پیشگیری

پوسیدگی دندان روکش شده، باید توسط دندانپزشک بررسی شود.
تأیید شده توسط تیم دندانپزشکی میخک
این مطلب توسط تیم دندانپزشکی میخک تایید شده است.
برای مشاوره آنلاین سایر خدمات دندانپزشکی کافی است کلیک کنید!
مشاوره دندانپزشکی رایگان

فهرست مطالب

یکی از دغدغه‌های رایج در میان افرادی که روکش دندان دارند، نگرانی از پوسیدگی دندان‌های زیر این پوشش‌هاست. البته در حالت طبیعی، روکش‌ها نه ‌تنها باعث پوسیدگی نمی‌شوند، بلکه نقش محافظتی هم دارند و از دندان در برابر شکستگی یا ترک‌خوردگی محافظت می‌کنند. اما گاهی به دلایل مختلف، شرایطی پیش می‌آید که دندان زیر روکش دچار پوسیدگی می‌شود.

خوشبختانه علائمی وجود دارند که می‌توانند ما را از سلامت یا پوسیدگی دندان زیر روکش آگاه کنند. در این مطلب قصد داریم به بررسی علائم پوسیدگی دندان زیر روکش و نکاتی که برای تشخیص به‌موقع آن‌ها وجود دارد، بپردازیم.

چرا ممکن است که دندان روکش شده شما دچار پوسیدگی شود؟

اصلی‌ترین عاملی که می‌تواند منجر به پوسیدگی دندان زیر روکش شود، بی‌توجهی به بهداشت دهان و دندان است. برخی افراد تصور می‌کنند دندانی که روکش شده است، دیگر آسیب‌پذیر نیست یا حتی کاملا از بین رفته؛ در حالی‌‌که، لثه و استخوان زیر روکش همچنان زنده است و در صورت عدم رسیدگی مناسب، احتمال پوسیدگی آن‌ها وجود دارد.

بافت و لثه زیر دندان، می‌تواند باعث پوسیدگی دندان روکش شده بشود.

علائم پوسیدگی دندان زیر روکش

در یکی از مقالاتی که در سایت Melton Dental Group منتشر شده است، علامت‌های مربوط به پوسیدگی دندان زیر روکش، شل شدن روکش، لق شدن دندان، جدا شدن کامل روکش، قرمز شدن لثه و خونریزی، درد و حساسیت دندانی و… در نظر گرفته شده است. بر اساس مطالب این مقاله، در صورت بروز این علائم باید حتما به دندانپزشک مراجعه کنید و روند درمان را برای نجات دندان خود انجام دهید.

برای تشخیص پوسیدگی دندان روکش شده نیاز به راهنمایی دارید؟ شما می‌توانید از طریق ارتباط مستقیم با دندانپزشکان میخک پاسخ همه سئوالات خود را دریافت کنید!
مشاوره دندانپزشکی آنلاین

در اینجا می‌خواهیم به شکلی دقیق‌تر علائم پوسیدگی دندان زیر روکش را بررسی کنیم:

  • در بین نشانه‌ها و علائم پوسیدگی دندان روکش شده می‌توانیم به بروز لکه‌های قهوه‌ای و خاکستری در قاعده دندان اشاره کنیم که توسط خود فرد به راحتی قابل تشخیص است. در این مواقع، پس از مراجعه به دندانپزشک، تصاویر لازم گرفته می‌شوند و در صورت پوسیدگی، پروسه درمانی آغاز خواهد شد.
  • علامت دیگر مربوط به پوسیدگی دندان روکش شده، درد یا حساسیت‌هایی است که ممکن است در آن ایجاد شود. این شرایط با مصرف مواد غذایی سفت یا سرد و گرم، تشدید خواهد شد.
  • نشانه بعدی، التهاب لثه و خونریزی هنگام مسواک زدن است. البته، این موضوع در روزهای اولیه نصب روکش کاملا عادی است؛ اما اگر بعد از گذشت مدت زمان طولانی با آن روبه‌رو شوید، احتمالا دندان زیرین شما دچار پوسیدگی شده است.
  • مورد آخر هم لق یا شل شدن روکش‌هاست. زمانی که دندان زیر روکش پوسیده می‌شود، فضاهای خالی به‌وجود می‌آید. این موضوع باعث شل شدن روکش دندان می‌شود و شما کاملا این موضوع را حس خواهید کرد.

چگونه از پوسیدگی دندان‌های روکش شده جلوگیری کنیم؟

یکی از نکاتی که همیشه دندانپزشکان به آن تاکید دارند، پیشگیری از پوسیدگی دندان‌هاست. اهمیت این موضوع زمانی که روکش روی دندان قرار می‌گیرد، بیشتر می‌شود؛ زیرا درمان دندان روکش‌شده پوسیده نسبت به دندان‌های معمولی، پیچیده‌تر و دشوارتر است.

مهم‌ترین کاری که برای جلوگیری از پوسیدگی این دندان‌ها باید در نظر بگیرید، مراقبت درست و اصولی از آن‌هاست. به هیچ وجه نباید اجازه دهید که مواد غذایی در بین دندان‌هایتان گیر کند و اثرات خود را روی آن‌ها بگذارد. استفاده‌ منظم از مسواک، نخ دندان و محصولات حاوی فلوراید تا حد زیادی به این موضوع کمک می‌کند.

نکته بعدی، عدم مصرف خوراکی‌های خیلی سفت است؛ زیرا جویدن آن‌ها می‌تواند به مینای دندان و حتی خود روکش آسیب وارد کند و منجر به شکستن آن‌ها شود. درنهایت، مراجعه منظم به دندان‌پزشک برای بررسی وضعیت روکش، خودداری از مصرف دخانیات و رعایت بهداشت دهان و دندان از مهم‌ترین راهکارهایی هستند که می‌توانند از پوسیدگی دندان‌های روکش‌شده جلوگیری کنند.

درمان پوسیدگی دندان روکش شده

درمان پوسیدگی دندان روکش شده حتما باید توسط دندانپزشک انجام شود.

زمانی که علائم پوسیدگی دندان زیر روکش مشخص شود و شما برای بررسی این موضوع به دندانپزشک مراجعه می‌کنید، یک سری فرایندها برای شروع درمان آغاز خواهد شد. در اینجا به بررسی دقیق‌تر آن‌ها خواهیم پرداخت:

عکس‌برداری برای تشخص پوسیدگی دندان زیر روکش

برای تشخیص پوسیدگی دندان ابتدا تصویربرداری انجام می‌گیرد. پزشک باید مطمئن شود که علائم ایجادشده دقیقا به خاطر پوسیدگی دندان روکش شده هستند. عکس ایکس ری مورد نظر باید از یک زاویه خاص و دقیق و توسط فردی که تجربه کافی در این زمینه دارد، گرفته شود.

تشخیص پوسیدگی توسط دندانپزشک

مرحله بعدی، تشخیص پوسیدگی دندان توسط دندانپزشک است. گاهی این افراد برای تعیین دقیق‌تر وضعیت، موارد دیگری را هم بررسی می‌کنند و از شما می‌خواهند تا درباره علائمی که به تازگی حس یا مشاهده کرده‌اید، اطلاعاتی را در اختیار آن‌ها قرار دهید.

تایید پوسیدگی و شروع روند درمان

پس از آنکه پوسیدگی دندان زیر روکش تایید شد، پروسه درمان آغاز می‌شود. در اولین مرحله، دندانپزشک روکش قبلی دندان را برمی‌دارد تا بتواند اقدامات لازم را روی دندان اصلی انجام دهد. اگر پوسیدگی خیلی شدید باشد، ممکن است بازم باشد دندان کشیده شود و این موضوع را دندانپزشک در طول پروسه درمان تشخیص می‌دهد.

انجام قالب‌گیری دوباره برای ساخت روکش

مرحله بعدی، قالب‌گیری دوباره از دندا‌ن‌های شماست. فرایند خاص و متفاوتی برای این کار وجود دارد و دندانپزشک با استفاده از ابزارها و متریال مخصوص، قالب و شکل دندان شما را مشخص می‌کند و سپس برای ساخت روکش به لابراتوار می‌فرستد.

آماده‌سازی قالب جدید و نصب نهایی

پس از آنکه روکش دندان ساخته شد، دوباره پروسه چسباندن آن روی دندانی که تازه درمان شده است، انجام می‌گیرد. به این ترتیب، روند درمان به پایان می‌رسد و دیگر با علائم پوسیدگی دندان زیر روکش روبه‌رو نخواهید بود. شما می‌توانید برای انجام این کار از خدمات دندان پزشکی قسطی میخک هم استفاده کنید و به این ترتیب، بابت هزینه‌های بالای درمان نگرانی نداشته باشید.

نتیجه‌گیری

همان‌طور که مشاهده کردید، پروسه درمان دندان پوسیده زیر روکش کمی سخت است و باید حتما پیشگیری‌های لازم برای جلوگیری از بروز این مشکل انجام شود. به‌علاوه، در صورتی‌که علائم پوسیدگی دندان زیر روکش را مشاهده کردید، سریع‌تر نسبت به درمان آن اقدام کنید. برای این کار مشاوره دندانپزشکی انلاین میخک انتخاب خوبی است.

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میدهید.

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میدهید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها