جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

7 روش برای مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

تأیید شده توسط تیم دندانپزشکی میخک
این مطلب توسط تیم دندانپزشکی میخک تایید شده است.
برای مشاوره آنلاین سایر خدمات دندانپزشکی کافی است کلیک کنید!
مشاوره دندانپزشکی رایگان

فهرست مطالب

یکی از دغدغه‌های اصلی دندانپزشکی مراقبت بعد از پر كردن دندان با كامپوزيت است. زیرا کامپوزیت دندان، یکی از روش‌های رایج برای پر کردن دندان است که برای ترمیم سوراخ‌های ناشی از پوسیدگی دندان و جلوگیری از آسیب بیشتر استفاده می‌‎شود. از طرفی کامپوزیت دندان علاوه بر کارایی در پر کردن برای زیبایی هم استفاده می‌شود که مراقبت های بعد کامپوزیت برای افرادی که طرح لبخند خود را اصلاح می‌کنند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زیرا این کار به بازیابی ظاهر و عملکرد طبیعی دندان نیز کمک می‌کند. اما آنچه که اهمیت دارد این است که مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان شامل چه مواردی است. در این مقاله به بررسی این موارد می‌پردازیم.

اگرچه در صورت تخریب بخش پرشده دندان با کامپوزیت، می‌توان به‌راحتی در طی یک جلسه آن را ترمیم کرد اما توصیه می‌کنیم برای حفظ سلامت دندان‌ها و صرفه‌جویی در هزینه‌های خود به اصول مراقبت‌های بعد از کامپوزیت دندان توجه کنید.

نحوه مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که پرکردن دندان با کامپوزیت چقدر دوام می‌آورد؟ تجربه نشان داده است که بسته به نحوه مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان، می‌‎تواند بیش از پنج سال دوام بیاورد. مراقبت بعد از کامپوزیت دندان شامل دو مرحله متفاوت زیر است:

  • مراقبت کوتاه مدت بعد از کامپوزیت دندان
  • مراقبت بلند مدت بعد از کامپوزیت دندان

در ادامه هر دو مرحله را به‌طور کامل توضیح می‌دهیم.

مراقبت کوتاه مدت بعد از کامپوزیت دندان شامل چه اقداماتی است؟

مراقبت کوتاه مدت بعد از کامپوزیت شامل موارد زیر است:

1. مراقبت در مصرف مواد خوراکی تا رفع بی حسی

تا قبل از رفع بی حسی دندان بهتر است در مصرف خوراکی‌های سفت احتیاط کنید زیرا ممکن است به دلیل احساس نکردن باعث ایجاد فشار به کامپوزیت شود. بنابرای تا زمان رفع بی‌حسی از غذاهای نرم و سرد استفاده کنید.

2. اصلاح ایرادهای کامپوزیت

در صورت احساس تیزی و یا قرار نگرفتن دندان‌ها روی هم که ناشی از تراش نامناسب کامپوزیت است، به دندانپزشک مراجعه کنید تا ایرادات آن را اصلاح کند.

3. مصرف نکردن غذاهای رنگی

بعد از انجام کامپوزیت دندان، تا 24 ساعت از خوردن غذاها و نوشیدنی های رنگی خودداری کنید، تا رنگ آن تغییر نکند.

4. حفظ بهداشت دهان و دندان

حفظ بهداشت دهان و دندان بعد از کامپوزیت ضروری است چون آن‌ها مانند دندان‌های اصلی نیاز به مراقبت دارند. مسواک کردن و نخ دندان کشیدن و همچنین خمیردندان مخصوص کامپوزیت از اهمیت بالایی برای حفظ سلامت کامپوزیت برخوردار است.

5. بهتر است بلافاصله بعد از کامپوزیت هیچ غذایی مصرف نکنید

به‌دلیل بی‌حسی موضعی، ممکن است لب‌ها و زبان شما تا چند ساعت پس از جلسه دندانپزشکی بی‌حس باقی بمانند. پس برای جلوگیری از گازگرفتن یا سوختن بافت نرم دهان در تماس با غذاهای گرم، بهتر است تا چند ساعت چیزی مصرف نکنید.

مراقبت بلند مدت بعد از کامپوزیت دندان چیست؟

مراقبت‌های بلند مدت بعد از کامپوزیت دندان به صورت زیر است:

1. از خوردن غذاهای سفت و چسبناک خودداری کنید!

 در ادامه مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان باید بدانید که زمانی‌که آب‎نبات، آجیل، ژله یا سایر غذاهای سفت و چسبناک را گاز می‌زنید، فشار زیادی به دندان‌های خود وارد می‌کنید. این غذاهای سفت می‌توانند به نواحی پرشده دندان آسیب بزنند و حتی باعث شکسته‌شدن کامپوزیت شوند. علاوه بر این، غذاهای شیرین و چسبناک می‌توانند با پرکردن فضاهای خالی دندان پرشده باعث پوسیدگی آن شوند. بنابراین، برای مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان لازم است که رژیم غذایی خود را اصلاح کنید.

غذاهای گرم یا سرد باعث انبساط یا جمع شدن مواد پرکننده می‌‎شوند. در نتیجه می‌توانند بر استحکام مواد تأثیر بگذارند و باعث ایجاد حاشیه‌‎های نامناسب در محل مورد نظر شوند.

 مراقبت بعد از پر كردن دندان با كامپوزيت

2. از مصرف نوشیدنی‌ها و مواد غذایی موثر در لکه‌دارشدن کامپوزیت خودداری کنید!

یکی از مواردی که باید به صورت جدی در مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان رعایت کنید این است که، کامپوزیت اگرچه ظاهر طبیعی به دندان شما می‌‎دهد اما در برابر لکه دارشدن آسیب‌پذیر است. به همین دلیل، توصیه می‌کنیم که در زمان مراقبت‌های بعد از کامپوزیت دندان مصرف چای، قهوه، نوشابه، شاه‌توت و چغندر را به حداقل برسانید. بنابراین اینکه بعد از کامپوزیت دندان چه بخوریم، بسیار اهمیت دارد.

برای کامپوزیت دندان‌های خود نیاز به راهنمایی دارید؟ شما می‌توانید از طریق ارتباط مستقیم با دندانپزشکان میخک پاسخ همه سئوالات خود را دریافت کنید!
مشاوره دندانپزشکی آنلاین

3. به صورت منظم از مسواک و نخ ‎دندان استفاده کنید!

از آنجایی‌که ماده کامپوزیت به سرعت خشک می‌شود، مسواک زدن دندان‎ پس از پرکردن با آن مشکلی نخواهد داشت.

  • سعی کنید دندان‌های خود را دو بار در روز با استفاده از یک مسواک نرم مسواک بزنید.
  • هر شب قبل از خواب از نخ دندان استفاده کنید.
  • هنگام نخ ‎دندان کشیدن دندانی که به‌تازگی پر شده است، باید مراقب باشید تا ماده پرکننده خارج نشود.

بنابراین فراموش نکنید که رعایت بهداشت دهان و دندان یک راه برای مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان است.

مراقبت بعد از پر كردن دندان با كامپوزيت

4. هنگام گازگرفتن و جویدن مراقب باشید!

اگر به‌‎تازگی دندان خود را پر کرد‌‎اید، برای جلوگیری از درد فک سعی کنید با آن غذا را نجوید. در زمانی‌که غذا می‌خورید، حتما دهان خود را ببندید تا از ورود هوای سرد به دهان جلوگیری کنید که می‌تواند باعث حساس شدن دندان‌های پرشده شود.

یادتان نرود که به مدت 2 تا 3 روز باید از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های سرد و گرم اجتناب کنید. توجه به این نکات اولیه مراقبت‌های بعد از کامپوزیت دندان می‌تواند شما را از مراجعه مداوم به دندانپزشکی خلاص کند.

5. از دهانشویه بدون الکل استفاده کنید!

یکی از اصول مهم مراقبت‌های بعد از کامپوزیت دندان این است که از قرقره ‎کردن دهان با دهانشویه حاوی الکل خودداری کنید، زیرا می‌تواند کامپوزیت را لکه‌دارکرده و به سرعت آن را از تخریب کند. حتما از دهانشویه بدون الکل و خمیردندان حاوی فلوراید برای بهبود سلامت دهان ‎و دندان و تقویت مینای دندان خود استفاده کنید.

6. دندان قروچه نکنید!

اگر عادت به فشردن و ساییدن دندان‌های خود به‌خصوص در شب دارید، ممکن است این مساله به نواحی پرشده دندان‌های شما آسیب برساند. اصولا مواد پرکننده به اعمال فشار حساس هستند و ممکن است ترک بخورند. از دندانپزشک خود بپرسید که آیا محافظ دهان می‌تواند به جلوگیری از دندان قروچه شما کمک کند یا خیر.

هنگامی‌که متوجه هرگونه مشکلی در محل پرشدن دندان با کامپوزیت شدید، سریعا برای ترمیم کامپوزیت دندان به دندانپزشک مراجعه کنید. در زمان ویزیت، راهنمایی‌های ارائه‌شده در زمینه مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان می‎‌تواند احتمال بروز مشکلات را به حداقل برساند.

سخن آخر

بنابراین، توجه به مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان کمک می‌کند تا برای مدت بیشتری از زیبایی لبخند خود لذت ببرید. زیرا کامپوزیت دندان یک روش محبوب برای پر کردن دندان‌های پوسیده و آسیب دیده است. پس با رعایت موارد مراقبت بعد از پر كردن دندان با کامپوزیت طول عمر کامپوزیت دندان‌هایتان را افزایش دهید.

شبکه دندانپزشکی میخک با استفاده از بهترین دندانپزشکان، بالاترین کیفیت را در زمینه پر کردن دندان با کامپوزیت ارائه می‌دهد. از طرفی میخک با استفاده از طرح دندانپزشکی اقساطی فرآیند رسیدگی به سلامت دهان و دندان  تسهیل شده است.

میانگین امتیاز 3.5 / 5. تعداد رای: 8

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میدهید.

سوالات متداول

کامپوزیت دندان نوعی ماده همرنگ دندان است که برای پر کردن و ترمیم دندان استفاده می‌شود. این ماده عمر محدودی دارد لذا با مراقبت از آن می‌توانید طول عمر کامپوزیت را افزایش دهید.

مراقبت هاي بعد از پر كردن دندان شامل موارد مختلفی می‌شود از جمله رعایت بهداشت دهان و دندان، استفاده از دهانشویه، اجتناب از خوردن نوشیدنی های رنگی و … . برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید.

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان
  • مراقبت بلند مدت بعد از کامپوزیت دندان
  • مراقبت کوتاه مدت بعد از کامپوزیت دندان
مراقبت کوتاه مدت بعد از کامپوزیت دندان
  • خودداری از خوردن غذاهای سفت
  • خودداری از خوردن غذاهای رنگی
  • استفاده از نخ دندان و مسواک
  • مراقبت در گاز گرفتن
  • دندان قورچه نکنید
  • استفاده از دهانشویه بدون الکل
مراقبت بلند مدت بعد از کامپوزیت دندان
  • مراقبت در خوردن خوراکی
  • اصلاح ایرادات کامپوزیت
  • مصرف نکردن غذا رنگی
  • حفظ بهداشت دهان

میانگین امتیاز 3.5 / 5. تعداد رای: 8

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میدهید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
نیوشا یوسف نژاد
نیوشا یوسف نژاد
2 ماه قبل

سلام چند تا سوال داشتم
ممکنه برای ترمیم با کامپوزیت دوتا دندان جلویی (که قبلا شکسته بودن) دو روز بعد ترمیم امکانش هست که از قسمت پشت دندان دچار شکستگی کم بشه؟
دو تا دندان جلویی عصب کشی و ترمیم با کامپوزیت شده دلیل نبض زدن دندان ها چیست؟
امکانش هست شکستگی هایی که با کامپوزیت ترمیم شده باشه در بیاد؟یعنی کنده بشه ؟
برای مراقبت بهتر چکار باید بکنم ؟
دندون ها ناهمسان هستند و موقع صحبت کمی اذیت میکنن و از پشت هم تیز هستند چکار باید بکنم؟

مشاور میخک
مدیر
1 ماه قبل

سلام. لطفا به دندانپزشک مراجعه کنید تا به صورت کلینیکی معاینه بشوید.

روح ا... شبانی
روح ا... شبانی
5 ماه قبل

علت خشک شدن وترک خوردن دندنانها بعدد از کامپوزیت

مشاور میخک
مدیر
5 ماه قبل

سلام اگر منظورتون ترک خوردن کامپوزیته، کیفیت پایین کامپوزیت عامل این اتفاق است.

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.