ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان همواره یکی از موثرترین روشها برای جایگزینی دندانهای ازدسترفته است. در شبکه تخصصی میخک تمام مراحل کاشت ایمپلنت دندان براساس جدیدترین روشها و تکنیکهای متداول انجام میشود.
ایمپلنت دندان، امروزه به یکی از بهترین روشها برای حل معضل بی دندانی، تبدیل شده است. استفاده از روش ایمپلنت دندان علاوه بر جبران دندان ازدسترفته به زیبایی لبخند، بهبود جویدن غذا و همچنین به اصلاح تکلم نیز کمک میکند.
انواع سرویسهای جراحی و کاشت ایمپلنت دندان:
۱. ایمپنت تک دندان
۲.ایمپلنت دندان فوری
۳. ایمپلنت دندان بر مبنای پونتیک
۴. جراحیهای لیفت سینوس
۵. جراحی بازسازی استخوان فک در ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان بهترین و محبوبترین راه حل، برای جایگزینی دندانهای از دسترفته است. در کاشت ایمپلنت دندان، پایههای فلزی پیچمانند با ریشه دندان جایگزین میشوند. ایمپلنت دندانی جدید، مانند دندانهای واقعی به نظر میرسد و جایگزین دندانهای آسیبدیده یا ازدسترفته میشود. در پاسخ به سوال ایمپلنت دندان چیست؟ باید گفت یک ایمپلنت دندانی نرمال شامل موارد زیر است:
- پست (فیکسچر، قطعه پیچ مانند)
- اباتمنت (پایه متصل کننده پست با تاج)
- تاج (پروتز ایمپلنت دندان)
برای کامل کردن توضیحات ایمپلنت دندان چیست؟ باید بدانید که ایمپلنت دندان نوعی پروتز کاشتنی تیتانیومی است که در استخوان فک قرار گرفته و نقش ریشه دندان را ایفا میکند. دندان ایمپلنت حدود ۳ تا ۶ ماه بعد از کاشت به استخوان فک جوش میخورد و پس از آن میتواند روکش را در جای خود نگه دارد.
بهطور کلی شرایط کاشت ایمپلنت دندان، برای بیماران مختلف، مراحل متفاوتی دارد. در صورتیکه بیمار دارای شرایط استخوانی مناسب و فاقد بیماریهای خاص باشد فرآیند ایمپلنت دندان، طی ۵ مرحله صورت میگیرد. برخی از بیماران در طی مراحل ایمپلنت نیاز به جراحیهای اضافه دارند، از جمله جراحی لیفت سینوس و در برخی موارد نیز استفاده از پودر استخوان و یا جراحیهای پیشرفتهتر مانند اسپلیت یا گرفت استخوانی ضرورت دارد. مراحل ایمپلنت دندان در شرایط نرمال به ترتیب زیر است:
- کشیدن دندان
- کاشت فیکسچر یا پست
- پیوند استخوان و فیکسچر
- قالبگیری اباتمنت
- نهایی کردن پروتز
ایمپلنت دندان برای چه افرادی لازم است؟
افراد بزرگسالی که به دلایل مختلفی یک یا چند دندان خود را از دست دادهاند، کاندید کاشت ایمپلنت دندان هستند. برخی افراد به دلیل پوسیدگیهای عمیق، دندان خود را از دست میدهند. بعضی دندانها بهصورت مادرزادی رویش نمیکنند. طبق برخی مطالعات صورت گرفته، کاشت ایمپلنت دندان در ۹۰ تا ۹۵ درصد از مواقع موفقیتآمیز است.
برای بعضی از افراد این سؤال پیش میآید که کدام دندانها را میتوان ایمپلنت کرد؟ خوشبختانه امکان کاشت ایمپلنت به جای همه دندانها وجود دارد. اما گاهی شرایطی هم پیش میآید که کاشت ایمپلنت دندان را ناممکن میکند که در ادامه توضیح میدهیم.
کاشت ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟
بهطور ۱۰۰ درصد نمیتوان گفت جراحی کاشت ایمپلنت دندان برای همه موفق خواهد بود. همچنین بهطور دقیق نمیتوان گفت ایمپلنت دندان برای چه کسانی ممنوع است. بنابراین برای پیشگیری از جراحی ناموفق، حتما باید پزشک متخصص ایمپلنت این موارد را بررسی کند. افراد بسیاری که تا چندی قبل منع کاشت ایمپلنت دندان داشتند، با توجه به پیشرفتهای علم پزشکی، امروزه میتوانند ایمپلنت کنند.
در ادامه چند مورد از افرادی که باید در انجام ایمپلنت احتیاط کنند را نام میبریم.
- کاشت ایمپلنت دندان برای افراد سیگاری انجام نمیگیرد، چون سیگار کشیدن ریسک ناموفق بودن کاشت ایمپلنت دندان را افزایش میدهد.
- کاشت ایمپلنت برای افرادی که از عفونتهای دهانی رنج میبرند نیز انجام نمیشود. چون، عفونت ریسک لق شدن ایمپلنت دندان را افزایش میدهد.
- ایمپلنت دندان برای بانوان باردار به خودی خود منع ندارد. اما کاشت ایمپلنت دندان جراحی دارد و بهتر است به دلیل احتمال بروز خطر حین جراحی، از آن پرهیز کنید.
- انجام ایمپلنت دندان برای افرادی که در پروسه رادیوتراپی فک و صورت قرار دارند، ممنوعیت دارد.
- اگر هنوز در سنی هستید که رشد استخوان فک شما متوقف نشده، نباید ایمپلنت دندان انجام دهید. در غیر این صورت امکان لق شدن ایمپلنت دندان وجود دارد.
- برای کسانی که دندان قروچه میکنند ایمپلنت دندان در بلندمدت موفق نخواهد بود. زیرا بهخاطر فشارهای وارده، امکان آسیب به ایمپلنت دندان و کاهش عمر آن وجود دارد.
باید بدانید بسیاری از این موارد قابل حل هستند. پس اگر هر یک از این موارد شامل حال شما میشود ناامید نشوید، کافی است همین الان با متخصصان ما مشورت کنید.
هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟
- تعداد ایمپلنت دندان برای کاشت
- جنس و برند ایمپلنت دندان
- روش کاشت ایمپلنت دندان
- نیاز یا عدم نیاز به پیوند استخوان فک
- نیاز یا عدم نیاز به بالا بردن سینوس
- نوع تخصص جراح
برای اطلاع از هزینه دقیق انجام ایمپلنت به صفحه هزینه ایمپلنت دندان مراجعه کنید. همچنین شما میتوانید با استفاده از طرح شرایط پرداختی اقساطی میخک به سادگی هزینه ایمپلنت دندانهای از دست رفته خود را پرداخت کنید.

مراحل کاشت و جراحی ایمپلنت دندان چگونه است؟
کاشت ایمپلنت دندان چند مرحله دارد؟ برای داشتن یک ایمپلنت موفق باید این مراحل را باحوصله طی کنید و از عجله بپرهیزید. بنابراین باید پیش از اقدام، مراحل و نحوه ایمپلنت دندان را بشناسید. در ادامه توضیح میدهیم که ایمپلنت دندان چه مراحلی دارد.
مراحل قبل از جراحی کاشت ایمپلنت دندان چیست؟
- قبل از کاشت ایمپلنت دندان، ابتدا جراح فک و صورت مراجعهکننده را معاینه میکند و در جلسه مشاوره، بهترین روش ممکن را برای کاشت دندان انتخاب میکند. همچنین بررسی میشود که بهترین زمان برای کاشت ایمپلنت برای مراجعهکننده چه زمانی است.
- هزینه ایمپلنت دندان پس از بررسی و معاینه دندانپزشک مشخص میشود.
- مراجعهکننده تا چند روز قبل از جراحی کاشت ایمپلنت دندان با تشخیص متخصص قلب و متخصص ایمپلنت نباید از داروهای رقیقکننده خون مثل آسپرین یا ایبوپروفن استفاده کند.
فرایند کاشت ایمپلنت دندان
- جراح ناحیه جراحی را با تزریق بیحسی موضعی آماده میکند.
- سپس دندان آسیبدیده را میکشد و در صورت لزوم، پیوند استخوان فک انجام میدهد. با این عمل فک مراجعهکننده توانایی لازم را برای نگهداری ایمپلنت دندان به دست میآورد.
- سپس کاشت پایه ایمپلنت را در استخوان فک یا لثه (بسته به نوع ایمپلنت دندان) انجام میدهد.
- آنگاه قطعهای فلزی به نام هیلینگ کپ را روی پایه ایمپلنت دندان قرار میدهد تا پایه ایمپلنت برای مدتی فرصت بهبودی پیدا کند.
- جراح اباتمنت ایمپلنت دندان را روی پایه ایمپلنت پیچ میکند.
- آنگاه روکش ایمپلنت دندان را که از قبل به صورت سفارشی ساخته شده، به اباتمنت پیچ میکند.

بیشتر بخوانید: مراحل ایمپلنت دندان
مراقبتهای بعد از کاشت ایمپلنت دندان چیست؟

- تا ۸ ساعت بعد از کاشت ایمپلنت دندان از خوردن و آشامیدن یا شستشوی دهان خودداری کنید.
- از نوشیدن مایعات با نی خودداری کنید.
- تا ۲۴ ساعت بعد از کاشت ایمپلنت دندان، دندانهای خود را مسواک نزنید و بعد از این مدت نیز از خمیردندان و مسواک مخصوص ایمپلنت دندان استفاده کنید.
- متخصص ایمپلنت به شما آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت تجویز میکند. داروهای آنتیبیوتیک را مرتب مصرف کنید تا ایمپلنتتان عفونت نکند. مصرف این داروها از آبسه لثه بعد از جراحی کاشت ایمپلنت جلوگیری میکند.
- تا حداقل ۳ روز بعد از کاشت دندان سیگار نکشید، مشروبات الکلی یا مواد مخدر مصرف نکنید. از نوشیدن چای و قهوه نیز خودداری کنید.
- علائمی مثل تب و لرز، درد و ورم شدید ناحیه کاشت دندان، و بیحالی و ضعف ،حاکی از عفونت است. در چنین شرایطی حتماً در اسرع وقت با جراحتان تماس بگیرید و ایشان را در جریان بگذارید.
بیشتر بخوانید: مراقبت های بعد از ایمپلنت
ایمپلنت فوری دندان یا ایمپلنت یک روزه چیست؟
ایمپلنت فوری دندانیا همان ایمپلنت ( immediate loading) روشی است که طی آن پایه ایمپلنت دندان و تاج موقتی آن تنها در عرض یک روز کاشته میشود. بعضی از افراد تصور میکنند که قیمت ایمپلنت فوری باید خیلی بیشتر باشد. اما واقعیت این است که این روش از نظر نوع مراحل کاشت و هزینه تفاوت بارزی با کاشت ایمپلنت سنتی ندارد. تنها به دلیل کوتاهتر بودن مدت زمان کاشت، توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است.
نکته اصلی این است که این روش برای همه انجام نمیشود. بلکه متخصص ایمپلنت بررسی میکند که آیا تراکم استخوان بیمار مناسب هست یا نه. اگر شرایط لازم برقرار باشد فرایند ایمپلنت کوتاه میشود و لازم نیست برای جراحی ایمپلنت صبر کرد. جراحی پروتز موقتی در همان روز انجام میشود. در نهایت پس از مدت مشخص، پروتز نهایی جایگزین میشود.
طول عمر ایمپلنت دندانی چقدر است؟
بسیاری از افرادی که به آنها کاشت ایمپلنت دندان پیشنهاد میشود، میپرسند:” آیا ایمپلنت دندان عمری است؟”. باید گفت دوام ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. اگر بعد از کاشت ایمپلنت بهدرستی از دندانهایتان مراقبت کنید میتوانید طول عمر دندان ایمپلنت را سالها حفظ کنید. مراقبت هایی مثل:
- هر چند مدت یکبار برای پاکسازی ایمپلنتها به پزشک مراجعه کنید.
- با ایجاد فشار بیش از حد روی ایمپلنتها باعث شکستگیشان نشوید.
گفته میشود با انجام مراقبتها، طول عمر ایمپلنت دندان به ۲۰ سال هم میرسد. علاوه بر مراقبت های شخصی، جنس مواد ایمپلنت نیز بر طول عمر آن بسیار تاثیرگذار است. هرچه مواد بهکار رفته در آن مقاوم تر باشد، عمر ایمپلنت نیز بیشتر است و احتمال شکستگی کمتر میشود.

بهترین نوع ایمپلنت کدام است؟
یکی از گستردهترین سوالات بیماران این است که بهترین ایمپلنت چیست؟برندهای ساخت کشور کره، سوئیس، آلمان و امریکا از جمله معروفترین برندهای ایمپلنت دندان در ایران هستند. ایمپلنت دندان ساخت هر یک از این کشورها بسیار با دوام و با کیفیت است. همچنین تفاوت بارزی بین ماندگاری ایمپلنت ساخت این برندها وجود ندارد.
مارکهای معروف ایمپلنت دندان عبارتند از:
- اشترومن یا استرامان (Straumann) ساخت سوئیس
- دنتیس (Dentis) کره ای
- مگاژن (Megagen) کره ای
مراکز مورد تایید شبکه تخصصی دندانپزشکی میخک، با استفاده از بهترین برندهای ایمپلنت دندان و همچنین متخصصان متعهد و با تجربه دندانپزشکی، توانسته به رضایت قابل توجهی در میان مراجعین برسد. برندهای ایمپلنت دندان میخک، علاوه بر صرفه اقتصادی، دارای بهترین کیفیت و طول عمر طولانی بوده و به سه دسته تقسیم میشود.

ایمپلنتهای اقتصادی با طول عمر های مناسب
میخک از دو برند کره ای دنتیس و مگاژن که کارکرد مناسبی در درمانها دارند، استفاده میکند. این سیستم ها مقرون بهصرفه بوده و عملکرد مناسبی در درمانهای ایمپلنت دندان دارند.

ایمپلنتهای تخصصی با ماندگاری طولانی
ایمپلنتهای تخصصی با طول عمر بیش از ۲۰ سال در میخک با استفاده از فیکسچرهای معتبر سوئیسی مانند CIS و neodent با قیمتهای متوسط در درمانهای ایمپلنت دندان مورد استفاده قرار میگیرد.

ایمپلنتهای حرفهای مادام العمر با میخک
کادر حرفهای میخک با استفاده از فیکسچرهای اروپایی بسیار باکیفیت در تراز جهانی از جمله فیکسچرهای حرفهای SLA Active اشترومن، سطح بالایی از خدمات کاشت دندان ایمپنت را در اختیار شما میگذارد.
سوالات متداول :
تغذیه شما براساس زمانی که از جراحی ایمپلنت دندان میگذرد متفاوت خواهد بود. مثلا توصیه میشود تا یک هفته بعد از کاشت ایمپلنت، غذاهای آبکی مثل سوپ و فرنی بخورید. بعلاوه بهتر است غذاهایی که میخورید از نظر دما و حرارت، ولرم و رو به سرد باشد. از هفته دوم تا یک ماه پس از ایمپلنت میتوانید غذاهای نرمی مثل پوره سیبزمینی، تخم مرغ آبپز، ماست و سبزیجات مصرف کنید.
جراحی کاشت ایمپلنت دندان ممکن است نیمساعت تا دو ساعت بسته به شرایط جراحی و بیمار طول انجامد.
دوره نقاهت پس از کاشت ایمپلنت دندان به عوامل متعددی بستگی دارد. عواملی نظیر نوع جراحی انجام شده، سرعت بهبود بدن، رعایت یا عدمرعایت دستورالعملهای مراقبت بعد از جراحی و …
دوره نقاهت کاشت دندان معمولا بهطور متوسط ۲ تا ۳ ماه به طول میانجامد. در کل، کاشت دندان از ابتدای مسیر تا انتها ممکن است چیزی در حدود ۴ تا ۹ ماه زمان ببرد.
بهترین سن برای کاشت ایمپلنت زمانی است که استخوان فک و صورت به رشد کامل خود رسیده باشد. این اتفاق معمولاً در سن ۱۸ سالگی رخ میدهد. البته نوجوانان زیر ۱۸ سال هم میتوانند با رعایت ملاحظاتی برای کاشت ایمپلنت دندان اقدام کنند.
معمولاً ۳ تا ۶ ماه طول میکشد تا دندان ایمپلنت به استخوان فک کاملاً جوش بخورد. هر چه به توصیه جراحتان بهتر عمل کنید و از دندان ایمپلنتشده بهتر مراقبت کنید، روند جوش خوردن ایمپلنت دندان سریعتر انجام میشود.
