عفونت ایمپلنت دندان؛ علت و راه‌های درمان

عکس عفونت ایمپلنت دندانی
تأیید شده توسط تیم دندانپزشکی میخک
این مطلب توسط تیم دندانپزشکی میخک تایید شده است.
برای مشاوره آنلاین سایر خدمات دندانپزشکی کافی است کلیک کنید!
مشاوره دندانپزشکی رایگان

فهرست مطالب

اگر کاشت دندان انجام داده‌اید و نگران عفونت ایمپلنت هستید باید بگوئیم که در این مقاله قصد داریم به همه سوالات پیرامون عفونت ایمپلنت دندان پاسخ بدهیم. از جمله:

عفونت ایمپلنت چگونه است؟

آیا دندان ایمپلنت عفونت میکند؟

علائم عفونت ايمپلنت دندان چیست؟

درمان عفونت ایمپلنت دندان چگونه است؟

همه و همه، سوالاتی هستند که در این متن به آن پاسخ می‌دهیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

اما لازم است بدانید که این روش نیز ممکن است با مشکلاتی همراه باشد که یکی از این مشکلات عفونت ایمپلنت خواهد بود. در ادامه با عفونت ایمپلنت و راه‌های درمانی که دارد به‌طورکامل آشنا می‌شویم تا درصورت مواجهه با عفونت دندان ایمپلنت شده بهترین عملکرد را از خود نشان دهید.

علت عفونت ایمپلنت چیست؟

عفونت ایمپلنت یکی از عوارض ایمپلنت دندان است که به دلایل متعددی رخ می‌دهد، که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان
  •  استعمال دخانیات
  • بیماری‌های لثه
  •  دیابت
  •  سیستم ایمنی ضعیف
  •  داشتن آلرژی به ایمپلنت
  •  تجربه‌ی کم دندان‌پزشک برای کاشت ایمپلنت

یک دلیل مهم که می‌تواند منجر به عفونت دندان ایمپلنت شده، شود، تجمع مواد غذایی اطراف پیچ‌های تنه فیکسچر ایمپلنت است.

این نکته را درنظر داشته باشید که فیکسچرهای ایمپلنت برای آنکه بتوانند استخوان لثه را جذب کنند، به‌صورت زبر تولید می‌شوند. این سطح زبر باید داخل استخوان فک قرار گیرد و درصورتی که این اتفاق نیفتد و سطح زبر با محیط دهان در تماس باشد، پلاک میکروبی و غذا به آن خواهند چسبید و از آنجایی که سطح پیچ‌دار است، امکان تمیز کردن آن نیز وجود نخواهد داشت. در نتیجه منجر به عفونت ایمپلنت دندان می‌شود.

دقت داشته باشید که باکتری‌های موجود در پلاک میکروبی از شیرینی و قندی که شما مصرف می‌کنید استفاده می‌کنند و همین موضوع به ایجاد اسید توسط آن‌ها منجر خواهد شد. در ادامه این اسید تولیدی تحلیل استخوان و لثه را به‌همراه دارد که نتیجه‌ی آن خروج ایمپلنت از استخوان فک است.

علايم عفونت ايمپلنت دندان چیست؟

علائم عفونت ایمپلنت چیست؟ یکی از دغدغه‌ها و نگرانی‌های افرادی که کاشت ایمپلنت انجام می‌دهند این است که چگونه عفونت ایمپلنت را تشخیص دهند که در رابطه با این موضوع باید گفت برخی از علائم هستند که می‌توانند نشان‌دهنده عفونت ایمپلنت باشند. در ادامه به برخی از علايم عفونت ايمپلنت دندان اشاره خواهیم کرد.

  • خونریزی

پس از انجام کاشت ایمپلنت داشتن خون‌‌آبه، یک امر طبیعی است اما اگر این خون‌ریزی بیشتر از 24 ساعت طول کشید، ممکن است به دلیل عفونت باشد. در چنین موقعیتی باید به دندان‌پزشک مراجعه کنید تا ابتدا خون‌ریزی متوقف شود و در ادامه دیگر اقدامات لازم برای درمان عفونت ایمپلنت دندان صورت گیرد.

  • داشتن تب

از دیگر اتفاقات طبیعی پس از کاشت ایمپلنت می‌توان به داشتن تب اشاره کرد، اما ادامه پیدا کردن تب بیش از 24 ساعت طبیعی نیست و می‌تواند نشانه‌ای از عفونت ایمپلنت باشد.

  • داشتن درد طولانی

ایمپلنت دندان یک نوع جراحی به‌شمار می‌آید و مسلما هر جراحی با درد و دوران نقاهت همراه است. حال اگر شما پس از کاشت ایمپلنت، درد بسیار شدیدی داشتید، به‌طوری‌که امکان آرام کردن آن با دارو وجود نداشت، ممکن است به عفونت ایمپلنت شده دچار شده باشید.

  • داشتن تورم و التهاب

یکی از علائم عفونت ایمپلنت دندان که نباید به‌هیچ‌وجه آن را دست کم گرفت، تورم و التهاب اطراف ایمپلنت است. البته تورم و التهاب نیز مانند برخی دیگر از علائم تا حدودی پس از کاشت ایمپلنت طبیعی است، اما اگر مقدار تورم و التهاب مدام بیشتر شود، می‌تواند نشانه‌ای از عفونت ایمپلنت باشد. دقت داشته باشید که بی‌توجهی به این موضوع می‌تواند باعث مشکلات بسیار زیادی را به‌همراه داشته باشد و باعث سرایت عفونت به سایر بخش‌های دهان شود و وضعیت خطرناکی را ایجاد کند. بنابراین توصیه می‌شود در صورت مشاهده چنین مشکلی، سریعا به یک متخصص ایمپلنت دندان مراجعه کنید تا درصورت وجود مشکل سریعا برطرف شود.

  • داشتن ترشح در ناحیه جراحی

از دیگر علایم عفونت ایمپلنت دندان، می‌توان به قرمزی و ترشح در ناحیه ایمپلنت دندان اشاره کرد.

  • بو و طعم ناخوشایند در دهان

اگر شما پس از کاشت با بوی بد دهان، طعم ناخوشایند در دهان و مواردی از این دست مواجه شدید، می‌توانید به عفونت ایمپلنت مشکوک شوید و به دندان‌پزشک مراجعه کنید.

←می‌خواهم بیشتر بدانم: آیا ایمپلنت باعث سرطان میشود

 

نمونه ایمپلنت دندان میخک (فک پایین)
عفونت ایمپلنت دندانی

درمان عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

درمان عفونت ایمپلنت دندان چگونه است؟ تابه‌اینجا با علایم عفونت ایمپلنت دندان آشنا شدیم، اما موضوعی که برای بسیاری از افراد سوال برانگیز خواهد بود، این است که آیا درمانی برای عفونت ایمپلنت دندان وجود دارد یا خیر و چه کاری را باید برای بهبود این مشکل انجام داد؟

در راستای پاسخ به این دست از سوالات باید گفت که درمان عفونت ایمپلنت باید حتما جدی گرفته شود، زیرا اگر این مشکل ادامه پیدا کند و راهی برای درمان آن نباشد، عفونت ایمپلنت به سایر بخش‌های بدن و حتی خون سرایت پیدا خواهد کرد. از همین رو توصیه می‌شود هر زمان که با علایم این مشکل مواجه شدید، سریعا به یک دندان‌پزشک مراجعه و از تشدید عفونت ایمپلنت جلوگیری کنید.

  • پس از مراجعه شما به دندان‌پزشک و انجام بررسی‌های لازم، سطح عفونت ایمپلنت مشخص می‌شود و پزشک بسته به این سطح برای شما آنتی‌بیوتیک و دهان‌شویه‌های ضدباکتری را تجویز می‌کند. اگر عفونت ایمپلنت با این شیوه‌های درمانی یا ترکیب آن‌ها برطرف نشود، احتمال برداشتن بافت‌های استخوان‌های فک توسط دندان‌پزشک وجود دارد. در چنین حالتی امکان از دست رفتن ایمپلنت به‌صورت کلی وجود دارد و مسلما در چنین شرایطی هزینه‌ه‏ایی که برای کاشت پرداخته کرده‏‌اید نیز هدر خواهد رفت.
  • مورد دیگری که باید به آن اشاره داشته باشیم، این است که عفونت ایمپلنت دندان در صورتی که درمان نشود به بافت‌های نرم و سینوس نیز نفوذ می‌کند‌ و موجب درد در سینوس‌ها می‌شود. باکتری‌ها بافت‌های نرم دهان را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهند و گاهی‌اوقات این مشکل منجر به مشکلات دیگری چون مشکل در مجاری تنفسی نیز می‌شود.

می‌خواهم بیشتر بدانم: عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

  • مورد دیگری که امکان مشاهده آن در صورت عدم درمان عفونت ایمپلنت دندان وجود دارد، ورود عفونت به جریان خون است. دقت داشته باشید اگر چنین مشکلی پیش بیاید و عفونت به خون وارد شود، بدن با افزایش تعداد آنتی‌بادی‌ها به این مشکل واکنش نشان می‌دهد و می‌تواند تب بسیار شدیدی را به‌همراه داشته باشد که این موضوع بسیار خطرناک خواهد بود.
  • همچنین باید اشاره کرد که در صورت شدید‌تر شدن میزان عفونت در بدن، امکان سرایت آن به مغز نیز وجود دارد که این مسئله از تمام موارد نام‌برده شده خطرناک‌تر است. در چنین شرایطی بیمار در بیمارستان بستری خواهد شد تا تحت نظر پزشکان عفونت در بدن درمان شود.

توصیه ما به شما این است که اگر کاشت ایمپلنت انجام داده‌اید برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت و مشکلات احتمالی، حتما هر شش ماه یک‌بار به دندان‌پزشک مراجعه کنید تا معاینات لازم صورت گیرد و اگر مشکل یا عفونت ایمپلنت وجود داشت در همان ابتدا درمان شود، زیرا هرچه میزان عفونت ایمپلنت بیشتر شود، مشکلات جدی‌تری را به‌همراه خواهد داشت و درمان آن نیز دشوارتر خواهد شد.

راه‌های پیشگیری از ابتلا به عفونت ایمپلنت چیست؟

اکنون که با عفونت دندان ایمپلنت شده و پیامدهای ناشی از آن آشنا شدید، شاید برایتان سوال پیش آید که آیا راهی برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت وجود دارد یا خیر که در پاسخ باید گفت رعایت بهداشت دهان و دندان از موثرترین راه‌های پیشگیری این مشکل به‌شمار می‌آید. بنابراین توصیه می‌شود دهان و دندان خود را به‌صورت مرتب با دهان‌شویه‌های ضدباکتریایی بشویید تا خیالتان از سلامت ایمپلنت‌ها راحت شود و دچار عفونت ایمپلنت نشوید.

در این مقاله درمورد علائم عفونت ایمپلنت و را‌ه‌های پیشگیری از آن صحبت شد و در ادامه در مورد نحوه درمان عفونت دندان کاشته شده به روش جراحی ایمپلنت توضیحاتی ارائه شد. آنچه که اهمیت دارد این است که در صورت آشکار شدن هر کدام از علائم عفونت ایمپلنت سریعا به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

شبکه تخصصی دندانپزشکی میخک با استفاده از متخصصان ایمپلنت باتجربه و متعهد علاوه بر مشاوره آنلاین و رایگان در زمینه ایمپلنت، بهترین خدمات درمانی ایمپلنت را به مراجعین ارائه می‌کند. علاوه‌بر‌این میخک با طرح پرداخت اقساطی زمینه را برای انجام ایملنت دندان تسهیل کرده است.

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رای: 3

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میدهید.

سوالات متداول

درمان عفونت ایمپلنت در درجه اول مراجعه به دندانپزشک است که معولا با مصرف انتی بیوتیک و دهانشویه درمان می شود.

نشانه های عفونت ایمپلنت دندان، خونریزی، داشتن تب، درد و تورم طولانی مدت است.

عفونت ایمپلنت دندان به دلیل رعایت نکردن بهداشت، مصرف دخانیات، بیماری لثه و … رخ می‌دهد.

درمان دیر هنگام عفونت دندان ایمپلنت شده چیست؟

برای عفونت ایمپلنت دندان در حالت پیشرفته درمان غیرجراحی بی‌ فایده است و نیاز به جراحی است. در این شرایط ایمپلنت دندان خارج می‌شود تا بافت استخوانی دوباره ترمیم شود و بتوان کاشت مجدد انجام داد.

درمان عفونت ایمپلنت زودهنگام چگونه است؟

این درمان برای عفونت و التهاب اولیه به‌کار برده می‌شود و فاقد جراحی است. شامل:

  • شامل تمیز کردن محل عفونی
  • شستشو با کلرهگزیدین
  • ضد عفونی و آنتی بیوتیک
  • اخیراً برس های چرخان (RotoBrush)
درمان عفونت ایمپلنت دندان چیست؟
  • درمان عفونت زود هنگام
  • درمان عفونت دیرهنگام

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رای: 3

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میدهید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها