جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

انواع جراحی دندان عقل چیست؟

جراحی دندان عقل
تأیید شده توسط تیم دندانپزشکی میخک
این مطلب توسط تیم دندانپزشکی میخک تایید شده است.
برای مشاوره آنلاین سایر خدمات دندانپزشکی کافی است کلیک کنید!
مشاوره دندانپزشکی رایگان

فهرست مطالب

 اگر به دنبال پاسخ سوالاتی چون، جراحی دندان عقل چیست و چگونه انجام می‌شود؟ انواع جراحی دندان عقل چیست؟ جراحی دندان عقل چقدر طول میکشد؟جراحی دندان عقل نهفته با جراحی دندان عقل نیمه نهفته چه تفاوتی دارد؟ هستید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

جراحی دندان عقل از جمله روش‌های درمانی جراحی و پریو دندانپزشکی است که همه ما آن را تجربه خواهیم کرد. در واقع این سومین دندان آسیای انسان است که در سنین ۱۸ تا ۲۱ سالگی رشد خواهد کرد. معمولا دندان عقل به دلیل این که پس از رشد همه دندان‌ها و شکل‌گیری فک رشد می‌کند فضای بسیار کمی برای آن وجود خواهد داشت. البته بهتر است بدانید که این موضوع در همه افراد دیده نخواهد شد. اما در هر صورت جراحی دندان عقل به همه افرادی که دندان عقل دارند، توصیه می‌شود.

به طور کلی بهتر است بدانید که جراحی دندان عقل ممکن است بسیار ساده انجام شود یا این‌که در بعضی از افراد کمی دردناک باشد. در این مطلب قصد داریم اطلاعات بیشتری در مورد جراحی دندان عقل در اختیار شما قرار دهیم.

چرا باید جراحی دندان عقل انجام شود؟

یکی از متداول‌ترین درمان‌های دندانپزشکی را جراحی دندان عقل می‌دانند. در واقع پزشکان برای جلوگیری از ایجاد درد دندان یا خرابی دندان‌های دیگر کشیدن دندان عقل را به بیمار پیشنهاد می‌کنند‌.

معمولا برای کشیدن دندان عقل، بیمار باید تحت جراحی قرار بگیرد. جراحی دندان عقل با استفاده از بی‌حسی و آرام‌بخش انجام خواهد شد. اما در بعضی از موارد ممکن است، بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار بگیرد.

معمولا دندان پزشک برای این کار برشی را در لثه ایجاد می‌کند و سپس دندان عقل را خارج خواهد کرد. پس از آن با استفاده از نخ‌هایی که قابل جذب هستند محل برش، بخیه خواهد شد.

یک نکته مهم دیگر در مورد جراحی دندان عقل آن است که ممکن است کشیدن این دندان نسبت به دندان‌های دیگر به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.

اما انواع جراحی دندان عقل چیست، در ادامه مطلب به این موضوع می‌پردازیم.

انواع جراحی دندان عقل چیست؟

انواع جراحی دندان عقل، با توجه به مدل جای‌گیری دندان عقل(انواع دندان عقل) در ناحیه فک مشخص خواهد شد. از جمله انواع جای‌گیری دندان عقل، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • نهفتگی افقی دندان عقل
  • نهفتگی به سمت ناحیه عقب دهان
  • نهفته عمودی دندان عقل
  • نهفتگی مزیال دندان عقل

بنابراین دندانپزشکان با توجه به نوع رشد دندان عقل از روش‌های مختلفی برای کشیدن آن استفاده می‌کنند. به طور کلی با توجه به نحوه جای‌گیری دندان عقل، جراحی آن به دو دسته جراحی دندان عقل نهفته و جراحی دندان عقل نیمه نهفته تقسیم می‌شودند.

جراحی دندان عقل

جراحی دندان عقل نهفته 

 اگر دندان عقل از لثه خارج نشود و بیرون نیاید نیاز به جراحی دارد این دندان را دندان عقل نهفته می‌نامند. در این شرایط با برش لثه و متناسب با شرایط دندان، آن را خرد کرده و تکه تکه خارج می‌کنند. باید بدانید که جراحی دندان عقل نهفته با بی‌حسی انجام می‌شود و معمولا حین جراحی دردی را حس نمی‌کنید.

چون دندان عقل نهفته معمولاً دیده نمی‌شود و به همین دلیل بدون این‌که بیمار اطلاع داشته باشد باعث بروز مشکلات زیادی خواهد شد. بنابراین به تعویق انداختن جراحی دندان عقل نهفته می‌تواند مشکلات غیرقابل جبرانی را برای بیمار به همراه داشته باشد. دندان عقل نهفته دارای فولیکول یا همان کیسه رویشی در اطراف خود خواهد بود که در طی زمان ممکن است تغییر ماهیت داده و به تومور یا کیست‌ تبدیل گردد.

جراحی دندان عقل نهفته قبل از رسیدن به سن ۲۵ تا ۳۰ سالگی اهمیت زیادی دارد. برای انجام این کار ابتدا برشی در ناحیه دندان عقل زده می‌شود. سپس استخوان اطراف آن برداشته خواهد شد و در نهایت دندان عقل به قطعات کوچکتری تقسیم می‌شود تا خارج کردن آن راحت‌تر شود.

برای جراحی دندان عقل نیاز به راهنمایی دارید؟

شما می‌توانید پاسخ همه سئوالات خود را به طور مستقیم از متخصصان میخک بپرسید.

مشاوره دندانپزشکی آنلاین

جراحی دندان عقل نیمه نهفته

در واقع اگر دندان عقل شما مانند دندان‌های دیگر رشد کرده باشد به روش‌های متداول و عادی کشیده خواهد شد و نیازی به جراحی دندان عقل نیست. اما اگر دندان عقل به‌طور کامل از لثه خارج نشود و مقداری از آن در لثه بماند، نیاز به جراحی دارد که به این دندان، دندان عقل نیمه نهفته می‌گویند. جراحی دندان عقل نیمه نهفته توسط دندانپزشک انجام می‌شود و ضروری است که هر چه سریع‌تر دندان عقل نیمه نهفته جراحی شود زیرا می‌تواند سبب التهاب لثه و عفونت آن شود.

نکته مهمی که در جراحی دندان عقل اهمیت دارد، مراقبت‌های قبل و بعد از آن است که به آن اشاره می‌کنیم.

جراحی دندا عقل

مراقبت‌های قبل و بعد از جراحی دندان عقل

در واقع انجام جراحی دندان عقل نیز مانند دیگر عمل‌های جراحی نیاز به مراقبت‌هایی خواهد داشت. از جمله مراقبت‌های مربوط به انجام جراحی دندان عقل، به شکل زیر است.

مراقبت‌های قبل از جراحی دندان عقل

  1. افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند مشکلات قلبی، فشارخون یا حتی دارای سابقه بیماری‌هایی مانند پیوند اعضا یا سکته مغزی هستند باید با پزشک مشورت کنند تا برنامه های قبل از انجام جراحی دندان عقل در اختیار آن ها قرار داده شود.
  2. افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین استفاده می‌نمایند نیز باید حدود دو روز قبل از انجام جراحی مصرف این داروها را با توجه به نظر پزشک قطع نمایند.
  3. علاوه بر آن به شما پیشنهاد می‌شود حدود ۳ روز قبل از انجام کشیدن دندان عقل از مصرف دخانیات بپرهیزید‌.

مراقبت‌های بعد از جراحی دندان عقل

  1. پس از انجام جراحی بهتر است از کمپرس سرد بر روی صورت استفاده نمایید.
  2. معمولاً پس از رفع اثرات داروی بی حسی فرد دچار درد می‌شود. در این صورت برای کاهش درد می‌توانید از مسکن‌های تجویز شده توسط پزشک استفاده نمایید.
  3. معمولا تا ۱۲ ساعت بعد از کشیدن دندان عقل باید از غذاهای مایع و سرد استفاده کنید.
  4. همچنین تا یک هفته از جویدن غذا با ناحیه‌ای که تحت جراحی قرار‌گرفته است، بپرهیزید‌.
  5. حدود یک هفته بعد از جراحی دندان عقل باید از کشیدن سیگار خودداری نمایید.
  6. از دستکاری کردن محل زخم و بخیه‌ها به شدت خودداری نمایید.
  7. در روز دوم دهان را با کمک سرم شستشو یا آب نمک رقیق شده ضدعفونی نمایید.

جراحی دندان عقل

آیا جراحی دندان عقل نهفته درد دارد؟

در واقع برای جلوگیری از ایجاد درد در هنگام جراحی دندانپزشک از داروهای آرامبخش و بی حسی موضعی استفاده می‌کند. به طور کلی اگر کشیدن دندان عقل نیز مانند دیگر دندان‌ها انجام شود، درد آن نیز مانند دیگر دندان‌ها خواهد بود‌.

پس شما می‌توانید با استفاده از روش های زیر درد خود را کاهش دهید.

  • مصرف مسکن
  • سرم شستشو
  • کمپرس سرد

 اما به دلیل این که جراحی دندان عقل نهفته به صورت عمقی‌تر انجام می‌شود. ممکن است بیمار پس از رفع اثر داروی بیهوشی احساس درد بیشتری داشته باشد. در این زمان دندانپزشک مسکن‌هایی را برای شما تجویز خواهد کرد.

جراحی دندان عقل چقدر طول میکشد؟ 

معمولا برای کشیدن هر یک از دندان‌ها حدود ۱۰ دقیقه زمان نیاز است. اما برای کشیدن دندان عقل به زمان بیشتری نیاز خواهد بود. پس ممکن است این کار حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول بکشد. البته اگر تحت جراحی دندان عقل نهفته قرار بگیرید ممکن است برای خارج کردن دندان زمان بیشتری نیاز باشد. بنابراین زمان دقیق کشیدن دندان عقل با توجه به نوع نهفتگی آن مشخص خواهد شد.

جراحی دندان عقل نهفته با لیزر

بعضی از افراد دچار ترس از جراحی هستند. در این زمان دندانپزشک جراحی دندان عقل نهفته با لیزر را به آن ها پیشنهاد می‌دهد. این کار با استفاده از انرژی بالا و فناوری نور انجام خواهد شد.

جراحی دندان عقل با لیزر مزایای زیادی دارد که از جمله این مزایا می‌توان به ایمن بودن، استریل بودن و بدون درد بودن آن اشاره کرد.

جراحی دندان عقل با بیهوشی

همان طور که در مطلب گفت شد در بعضی از موارد دندانپزشک تشخیص می‌دهد که جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام شود. معمولاً جراحی دندان عقل با بیهوشی برای افرادی که دندان عقل نهفته دارند و نیاز به برش لثه، برداشتن استخوان و خارج کردن دندان عقل خواهند داشت انجام می‌شود.

در انتها باید گفت که دندان عقل آخرین دندانی است که در دهان هر انسانی رشد می‌کند. این نوع دندان با توجه به شرایط جای‌گیری در فک به 3 دسته تقسیم می‌شود. دندان عقلی که کامل رشد کرده و از لثه خارج شده، دندان عقل نهفته و دندان عقل نیمه نهفته. در شرایطی که دندان عقل نهفته یا نیمه نهفته باشد جراحی دندان عقل نهفته و جراحی دندان عقل نیمه نهفته توسط دندانپزشک پیشنهاد می‌شود. آنچه که اهمیت دارد این است که در صورت نداشتن فضای کافی در استخوان فک باید هر چه سریع‌تر دندان عقل متناسب با شرایط آن کشید یا جراحی کرد زیرا باعث بروز التهاب لثه، بهم ریختگی دندان و عفونت می‌شود.

شبکه تخصصی دندانپزشکی میخک با استفاده از  دندانپزشکان با تجربه، بهترین خدمات را در زمینه جراحی دندان عقل ارائه می‌دهد. از طرفی میخک با طرح پرداخت اقساطی زمینه را برای پرداخت راحت‌تر هزینه های دندانپزشکی و رسیدگی به سلامت دهان و دهان تسریع می‌کند.

 

 

میانگین امتیاز 4.4 / 5. تعداد رای: 10

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میدهید.

سوالات متداول

جراحی دندان عقل متناسب با محل جای‌گیری دندان عقل متفاوت است. برای کسب اطلاعات بیشتر این مطلب را بخوانید.

 

جراحی دندان عقل با بیهوشی معمولا برای حالتی که دندان عقل نهفته باشد و نیاز به برداشتن استخوان باشد انجام می‌شود. البته این شرایط با توجه به تشخیص دندانپزشک صورت می‌گیرد.

زمان جراحی دندان عقل با توجه به نوع دندان عقل متفاوت است و از 10 دقیقه برای کشیدن دندان و تا 30 تا 40 دقیقه برای دندان عقل نهفته می‌تواند متفاوت باشد.

مراقب جراحی دندان عقل
  • مراقبت قبل از جراحی دندان عقل
  • مراقبت بعد از جراحی دندان عقل
انواع جراحی دندان عقل
  • جراحی دندان عقل نهفته
  • جراحی دندان عقل نیمه نهفته
زمان رشد دندان عقل

18 تا 21 سالگی

میانگین امتیاز 4.4 / 5. تعداد رای: 10

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میدهید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
10 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مریم
مریم
1 سال قبل

مطلب مفیدی بود فقط اگر محل بخیه دچار عفونت بشه چکار کنیم؟

میخک
مدیر
1 سال قبل
پاسخ به  مریم

به دندانپزشک خودتون مراجعه کنید. درصورت عدم دسترسی می‌ توانید از مشاوره آنلاین و رایگان میخک استفاده کنید

عبدالرحیم خردنیا
عبدالرحیم خردنیا
5 ماه قبل

مطلب مختصر و مفید.فقط یک سوال من دندون عقلم رو با جراحی کشیدن نهفته بود.الان یک دندون عقل دیگه دارم که اون کاملا مشخصه میخواستم بدونم درد کشیدن مثل درد جراحی نباشه یک وقت🥲نمیخوام دوباره اون درد رو تجربه کنم

میخک
مدیر
5 ماه قبل

سلام ممنون از لطفتون. اگر دندان عقلتون از لثه بیرون اومده درد کشیدنش مثل کشیدن دندان ساده است و نیازی به جراحی نداره.

طاهره
طاهره
2 ماه قبل

با سلام.دندون عقل نزدیک عصب پایین فک باشه چطور میشه؟دکتر از روی opgگفتش ریشه دندون عقلت کج شده و به عصب نزدیک شده

میخک
مدیر
2 ماه قبل
پاسخ به  طاهره

سلام این اتفاق رایجه حتی ممکنه روی عصب هم باشه. فقط این مدل از دندان های عقل رو حتما پیش جراح فک و صورت، جراحی کنید.

سامان
سامان
2 ماه قبل

سلام ، من پریروز دندون عقلمو جراحی کردم
صبحش خیلی باد کرده ، طبیعیه؟

میخک
مدیر
2 ماه قبل
پاسخ به  سامان

سلام بله طبیعی است. مراقبت های بعد از جراحی دندان عقل رو رعایت کنید.

فائزه
فائزه
2 ماه قبل

من دندون عقلم نصفش کج در امده به سمت بیرون خیلی هم درد میکنه انگار لثه هامو زخم کرده از جراحی هم میترسم چیکار کنم

میخک
مدیر
2 ماه قبل
پاسخ به  فائزه

سلام. در این شرایط حتما باید دندانپزشک ببینه. ولی نگران نباشید درد رو احساس نمی کنید

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.